• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Koffie & thee in combinatie met vitaliteit

hoe blijf je vitaal op kantoor?

Kopje goed gesprek

Het praatje in de koffiecorner lijkt af en toe puur als doel te hebben de tijd dat je op je koffie wacht op te vullen. Maar zo’n kort, simpel praatje over het weer of de weekendplannen verhoogt de productiviteit van werknemers juist, blijkt uit onderzoek van de University of Michigan. Het deel van de hersenen dat gebruikt wordt bij dit gezellige korte gesprek wordt namelijk ook gebruikt voor focussen, plannen en prioriteiten stellen. Na het halen van een heerlijke kop koffie en een gezellig praatje gaat de werknemer dus weer met nieuwe energie en scherper aan het werk! Een win-win-win situatie dus!

Kopje extra energie

Cafeïne prikkelt het centrale zenuwstelsel. Gevolg: je voelt je energie verhogen en vermoeidheid verdwijnen. En als je dan toch energie over hebt, overweeg dan eens een walking meeting! Afspraken waarbij staand of wandelend wordt vergaderd gaan namelijk 34% sneller. Dit komt omdat mensen staand of wandelend eerder tot de kern komen en minder snel zijn afgeleid door hun laptop of telefoon. Naast dat deze afspraken sneller gaan, is het ook nog eens heel goed voor de creativiteit. Het cognitieve functioneren gaat namelijk al na 20 minuten bewegen met sprongen vooruit. Dus, de komende vergadering die op de agenda staat toch eens lopend doen?

Kopje meer focus

Ruim twee derde van de werknemers vindt dat meetings efficiënter verlopen met een kop goede koffie. Daarnaast is gefocust en scherp blijven de meest genoemde reden om koffie te drinken. We kennen het allemaal wel: ‘s ochtends wanneer je weet dat je nog een hele dag vol afspraken voor je hebt, of juist na de lunch als je al een drukke dag achter de rug hebt maar toch nog een aantal to do’s op je lijstje hebt staan. In beide gevallen wil je geconcentreerd en alert zijn. Een heerlijke kop koffie geeft dan nét die extra focus die zo welkom is om weer door te kunnen.

Kopje minder stress

77% van de medewerkers geeft aan dat een kop koffie ontspant. Een kop koffie zorgt ervoor dat ze even hun werkplek verlaten voor een korte wandeling naar de koffiemachine en met een kop koffie even een moment voor zichzelf hebben. De kleine pauzes kunnen ervoor zorgen dat minder stress wordt ervaren en met meer plezier naar het werk wordt gegaan

Wil je graag meer weten over vitaliteit? Klik dan hier.