• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Goede koffie is belangrijk voor je bedrijf

Koffie op de werkvloer

Koffie is belangrijk, vooral op de werkplek. De effecten ervan zijn enorm en kunnen helpen om van je bedrijf een productievere en positievere plaats om te werken te maken. De meeste werknemers hebben tegenwoordig een uitgesproken mening over de kwaliteit van de koffie die ze op het werk drinken.

Ze verwachten dat de kwaliteit van de koffie in de bedrijfsomgeving niet onderdoet voor de kwaliteit van de koffie die thuis wordt aangeboden.

Koffie = sociale contacten

Koffie schept sociale banden. Mensen gaan naar koffietentjes om zich te ontspannen, een heerlijk kopje koffie te drinken en met de mensen in hun omgeving bij te praten. Als je op je kantoor een koffiehoek of verschillende professionele koffiemachines aanbiedt, roep je de sfeer van een koffietentje op. Hierdoor voelen mensen zich meestal meer op hun gemak en is de kans groter dat ze met collega's in gesprek gaan als ze koffie gaan drinken.

Bovendien worden koffiepauzes door collega's gezien als essentieel voor het opbouwen van hechtere, meer persoonlijke relaties en voor het versterken van hun gevoel bij een bedrijf te horen. Tot slot is koffie geweldig om de hiërarchische barrières te doorbreken en ongedwongen contacten in bedrijven te bevorderen. Wat is nu een beter moment om je eerste contacten te leggen en een band te onderhouden met collega's van andere afdelingen dan tijdens een koffiepauze?

Koffie maakt HR en de werkgever blij

Koffiepauzes zijn zowel voor de HR-afdeling als voor de werkgever een belangrijke factor. Er zijn verschillende redenen waarom rustige en gezellige koffiecorners het werk voor de HR-afdeling kunnen vergemakkelijken en de werkgever blij kunnen maken.

  1. Tevreden werknemers zijn doorgaans meer betrokken. Een van de doelstellingen van HR-afdelingen is het welzijn van de werknemers te verbeteren en een productieve en positieve werkplek voor hen te creëren. De effecten van de aanwezigheid van professionele koffiemachines en een ontspannende koffiehoek op je kantoor dragen alvast bij aan deze doelen.
  2. Creëren van een veilige omgeving voor moeilijke gesprekken. Soms moeten mensen op de HR-afdeling, werkgevers en managers moeilijke gesprekken voeren met collega's. Een rustige koffiehoek op kantoor kan eraan bijdragen dat iedereen zich tijdens zulke gesprekken op zijn gemak en veilig voelt.
  3. Teambuilding en sterkere relaties. 74% van de werknemers vindt dat koffiepauzes een prima manier zijn om met collega's te socialiseren.  Daarom kunnen professionele koffiemachines en koffiehoeken op je kantoor de teambuilding en de relaties binnen je bedrijf versterken.
  4. Meer creativiteit. Een comfortabele en veilige omgeving bevordert de creativiteit.
  5. Meer energie en productiviteit. Koffiepauzes dragen positief bij aan zowel de energie als de productiviteit van de werknemers.  71% van de werknemers geeft aan dat ze zich meer ontspannen en energieker voelen na een goede kop koffie.

Al deze bovenstaande aspecten leiden uiteindelijk tot een positieve werkomgeving waarin mensen gemotiveerder, productiever en gelukkiger zijn. Het resultaat? Een veilige werksfeer en het met succes bereiken van doelstellingen en targets. Daarom is het voor werkgevers van groot belang om speciale ontspanningsruimten in te richten, uitgerust met een of meer koffiemachines van goede kwaliteit.

Ontdek onze koffiemachines