• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Meer rendement uit koffie en thee in de zorg: 8 weetjes

Commercie en zorg combineren: het blijft zoeken naar de juiste balans. Maar het is ook nodig. Want met vrije zorgkeuze en de druk op budgetten, zoeken zorgorganisaties naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren. Met deze acht weetjes en bijbehorende tips laten we zien hoe jij meer rendement kunt halen uit jouw koffie en thee.

Smaak

Bijna de helft van jouw gasten - na het aspect “smaak”- een extraatje bij de koffie het belangrijkste vindt?

Tip: serveer een koekje, likeurtje of een glaasje water bij de koffie of thee.

Servies

Gasten een hogere smaakverwachting hebben wanneer koffie of thee in merk-servies geserveerd wordt dan wanneer je merkloos servies gebruikt?

Tip: serveer jouw koffie in Douwe Egberts servies en jouw thee in Pickwick servies voor de optimale smaakbeleving.

Specials

Koffie specials zijn luxe variaties met verschillende smaken. Slow Tea specials zijn zowel warme als koude variaties met vers fruit en verschillende kruiden. Het zijn ware traktaties. Het verleiden van jouw gasten met specials kan zorgen voor een omzetstijging van 27%.

Tip: verleid jouw gasten met onze koffie- en theespecials en behaal hogere marges per glas.

Keuzemogelijkheden

Door keuzemogelijkheden aan jouw gasten te bieden, kun je tot 15% meer omzet genereren. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreiden van jouw theeassortiment.

Tip: speel in op de seizoenen. Serveer in de zomer bijvoorbeeld een zelfgemaakte, gezonde en 100% natuurlijke ijsthee naast het reguliere thee-assortiment. En in de winter een warme Choco Nutty  met hazelnootsiroop en kaneel. Ontdek met welke koffie- of theespecials jij jouw gasten kunt verleiden.

Combineren

15% van jouw gasten kiest voor een tweede product als je een combi-deal aanbiedt.

Tip: serveer bijvoorbeeld de altijd succesvolle combinatie van een koffie met een stuk appelgebak voor één vaste prijs.

Perfect serve

Gasten zijn bereid tot 33% meer te betalen als hun cappuccino er representatief uitziet. Weten hoe je de perfecte cappuccino maakt? Dat lees je hier.

Tip: het loont om te investeren in ‘the perfect serve’. Serveer de koffie altijd met suiker, melk en koekjes van één merk voor een herkenbare en consistente uitstraling. Ontdek onze verschillende merken.

Spaarkaart

Zet spaarkaarten in en de omzet kan met 10% stijgen binnen de groep mensen die niet frequent koffie of thee komen drinken.

Tip: het loont om te investeren in ‘the perfect serve’. Serveer de koffie altijd met suiker, melk en koekjes van één merk voor een herkenbare en consistente uitstraling. Ontdek onze verschillende merken.

Premium

Je kunt gemiddeld 12% meer marge halen op een kop thee als je kiest voor een premium thee-assortiment zoals Tea Master Selection.

Tip: gebruik in jouw restaurant een luxere thee dan elders in de zorginstelling. Op deze manier begrijpen gasten ook waarom ze voor een thee in het restaurant moeten betalen en zijn ze daar ook eerder toe bereid. 

Bekijk de koffie en thee in ons assortiment