• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Provincie Overijssel en Jacobs Douwe Egberts Professional gaan samenwerken op basis van Sustainable Development Goals

JDE Professional schenkt bezoekers en medewerkers provincie duurzaam en verantwoord kopje koffie en thee


Provincie Overijssel en Jacobs Douwe Egberts Professional beleven een Nederlandse primeur met de eerste samenwerking voor een warme drankenvoorziening die is gebaseerd op de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. Dat betekent dat klanten, bezoekers en medewerkers van de provincie er zeker van kunnen zijn dat zij een duurzaam en verantwoord kopje Douwe Egberts koffie en Pickwick thee te drinken krijgen. De provincie gaat met JDE Professional in zee nadat het koffie- en theebedrijf tijdens een aanbesteding als de meest geschikte leverancier van warme dranken uit de bus kwam.


De keuze voor JDE Professional is het resultaat van een nieuw type aanbesteding. Het bijzondere hiervan is dat het de eerste in de Nederlandse koffie- en theemarkt is die de Sustainable Development Goals van de VN centraal stelt bij het aanbesteden van de warme drankenvoorziening. JDE Professional scoorde hoog op kwaliteit, vakmanschap, het creëren van een positieve milieu-impact en haar toekomstbestendige en innovatieve aanpak.

Foto: Monique Stouten, Hoofd Eenheid Bedrijfsvoering bij Provincie Overijssel en Paul Liefkens, Field Sales Manager Business bij Jacobs Douwe Egberts

Creëren van positieve impact voor een betere wereld

De aanbestedingsmethode die het beste past bij de ambities van de provincie is Rapid Impact Contracting (RIC), ontwikkeld door KplusV en procesmatig begeleid door Shared Service Center ONS, inkoop- en contractmanagement. JDE Professional stond hierbij voor de uitdaging niet zozeer een volledig uitgewerkte oplossing aan te bieden, maar om - zo mogelijk in coalitie - de meest ideale oplossing te ontwikkelen.

“Dat we op deze wijze kunnen bijdragen aan een eerlijke, gezonde en veilige wereld maakt een kop koffie voor mij, mijn collega’s en bezoekers van de provincie alleen maar lekkerder. De provincie Overijssel wil bezoekers en medewerkers ook een voorbeeld stellen en bijdragen aan opgaven die we wereldwijd met elkaar voor ogen staan. Daar heeft uiteindelijk iedereen een goede afdronk van”, stelt Commissaris van de Koning Andries Heidema van de provincie Overijssel.


“De provincie Overijssel wil haar klanten, bezoekers en medewerkers gastvrij en verantwoord verwelkomen met een lekkere warme drank. Tegelijkertijd streven we naar een eerlijke, gezonde en veilige wereld. Daarom hebben we bij deze aanbesteding de Sustainable Development Goals van de VN centraal gesteld”, vertelt Bouke Schaafsma (teamleider faciliteiten van de provincie Overijssel). “JDE Professional scoorde veruit het beste op alle SDG’s en laat zien dat zij verantwoordelijkheid wil nemen voor een betere wereld. Zij is voor ons dan ook de aangewezen partner om onze warme drankenvoorziening aan uit te besteden.”


“We zijn er erg trots op dat de provincie Overijssel met ons in zee gaat en we een bijdrage kunnen leveren aan haar ambities op de SDG’s. In 2017 heeft JDE Professional ook een aanbesteding van de gemeente Enschede gewonnen met als doel hun drankvoorziening zo circulair mogelijk te maken. Deze nieuwe overeenkomt is hierop een mooi vervolg”, zegt Paul Liefkens, Field Sales Manager Business bij Jacobs Douwe Egberts Professional.

“De insteek van deze methode is dat na gunning elke partij zijn bijzondere expertise benut om gezamenlijk een oplossing te creëren met positieve impact op de door de provincie geselecteerde SDG's," aldus Erick Wuestman, vanuit KplusV mede grondlegger van de RIC-methode.