- Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
- Gratis bezorging vanaf €100,-
- We helpen je graag via 030-2977000
Van koffiedik naar zeep en stoom, of van kartonnen bekers naar tissues. Met een stand van gerecyclede en herbruikbare materialen en een nieuw circulair barconcept presenteert Jacobs Douwe Egberts (JDE) Professional haar ontwikkelingen op het gebied van circulariteit op Vakbeurs Facilitair 2018. En dat is niet het enige duurzame onderdeel aan haar aanwezigheid in Jaarbeurs Utrecht. Zo toont de koffiebrander er bijzondere cases en voorbeelden van hoe zij op verschillende niveaus bijdraagt aan een betere wereld. Naast het thema circulariteit is er op de stand aandacht voor zowel horecaconcepten als vergaderen en vitaliteit. De beurs vindt plaats op 24, 25 en 26 januari in Jaarbeurs Utrecht.
De innovatieve beursstand is grotendeels opgebouwd uit materialen die al een leven achter de rug hebben. Zo deden de Pickwick bar, de Douwe Egberts bar en de houten vloer ook dienst tijdens de Horecava eerder dit jaar en zijn oude werkbladen uit het laboratorium van de koffiebrander verwerkt tot meubels. Andere materialen kunnen gemakkelijk hergebruikt worden in de toekomst. Bij de stand staan bijvoorbeeld Collect-a-Cup bakken om kartonnen koffiebekers in te zamelen, die via Renewi verwerkt worden tot tissues of toiletpapier. Het koffiedik dat tijdens de beurs ontstaat wordt ingezameld en verwerkt tot circulaire zeep van SOOP. Tijdens de borrel wordt Pieperbier van ‘geredde’ aardappels geschonken. Bovendien draagt het beursteam van JDE kleding van circulaire stof van ReBlend: gemaakt van 70% gerecycled textiel en 30% PET flessen.
Dat circulariteit een belangrijk thema is voor JDE Professional blijkt niet alleen uit de uitstraling van de beursstand, maar ook uit haar andere inspanningen op gebied van circulariteit. Sander van der Linden, marketing director Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux, vertelt: “Als onderdeel van ons duurzaamheidsprogramma onderzoeken we waar we veranderingen kunnen doorvoeren om een circulaire economie te stimuleren. Van het omzetten vankoffiedik in stoom, waarmee we al meer dan 50 jaar in 90% van de warmtevraag van onze fabriek in Joure kunnen voorzien, tot ons nieuwe circulaire barconcept: een volledig demontabele bar gemaakt van circulaire materialen waar we bedrijven, het onderwijs, de zorg en de overheid mee kunnen faciliteren.”
Op de vakbeurs worden twee cases gepresenteerd die illustreren hoe het bedrijf hier samen met klanten en partners in optrekt. Zo is de circulaire koffiecorner te zien die voor Gemeente Enschede ontwikkeld is. Ook tonen ze de samenwerking met Circl, het circulaire paviljoen van ABN AMRO aan de Amsterdamse Zuidas. “Duurzame bedrijfsmodellen vragen om vernieuwende bijdragen aan deze transformatie. Een reis die we graag afleggen met klanten en partners om samen te ontdekken, leren en groeien.” zegt Van der Linden. Op de Vakbeurs Facilitair staat het gesprek met de klant over (circulaire) behoeften en ambities dan ook centraal. Daarnaast kunnen bezoekers hun eigen koffie- of theespecial maken met de barista of theesommelier en ‘vitaal vergaderen’ op de stand: in een bos, tijdens een ‘walking meeting’ of vanaf de bureaustoelfiets.