• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Speciaal voor horecaondernemers

Met deze vijf tips haal jij meer omzet uit koffie en thee

Een kopje koffie of thee is in de horeca de gewoonste zaak van de wereld. Maar het verdienpotentieel is vaak groter dan de meeste ondernemers denken. Koffie en thee kunnen namelijk flink wat opleveren, als ze op de juiste manier worden geserveerd. Haal het maximale uit jouw kopje koffie en thee met deze vijf praktische tips.

1. Vergroot de betrokkenheid door iets extra's te bieden

Geef jouw koffie en thee iets extra’s mee met een authentiek verhaal en een onderscheidende manier van serveren. Denk hierbij aan de keuze voor een lekker koekje bij de koffie, een bijzonder likeurtje, speciaal servies of een lokaal streekproduct. Waar je ook voor kiest, zorg ervoor dat het past bij jouw bedrijf en dat jouw medewerkers het verhaal erachter kunnen vertellen. Zo vergroot je niet alleen de betrokkenheid bij jouw gasten, maar ook bij jouw medewerkers.

2. Maak smaakvolle beschrijvingen en verdien bijna dertig procent meer omzet

Aantrekkelijke beschrijvingen van koffie of thee doen wonderen voor de beleving van jouw product. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat deze bijdragen tot wel 27% meer omzet. Geen overbodige luxe dus om te investeren in een aandachtig vormgegeven koffiekaart met een omschrijving waar het water van in de mond loopt. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze recepten voor onweerstaanbare (en marge-rijke) koffie-theespecials. Zoals de Chocolate Chip Macchiato, Ginger Green Paradise, Iced tea special en de Choco Nutty. 

Momenteel

Populaire horeca artikelen

3. Verdien vijftig cent extra per kopje met de juiste muziek

De juiste muziek op de achtergrond kan een interessante bijdrage leveren aan een hogere omzet. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een stijging van gemiddeld vier procent mogelijk is. Vooral klassieke muziek of rustige akoestische muziek op een prettig volume valt in de smaak. Voor een gemoedelijke sfeer met de juiste muziek blijken gasten al snel bereid om vijftig cent meer aan hun koffie uit te geven. Niet verkeerd toch?

 

4. Varieer in jouw assortiment en verhoog de omzet met vijftien procent

Door jouw gasten een gevarieerde keuze aan te bieden, kun je tot vijftien procent meer omzet generen. Bied jouw klanten een combi-deal aan en vergroot daarmee de kans op de verkoop van een extra product. Bijvoorbeeld een lekker stuk appelgebak of een croissant. De kunst is vooral om te blijven verrassen en promotieacties af te wisselen zodat jouw klanten altijd weer een reden hebben om terug te komen.

5. Zet een bord op de stoep en verhoog jouw omzet met vijf procent

Buitenreclame is één van de weinige reclame-uitingen die potentiële klanten niet kunnen ontwijken. Bewust of onbewust vangen ze jouw boodschap dus altijd op. Met een eenvoudig bord op jouw stoep kun je zorgen voor een stijging van vijf procent in de omzet. Genoeg reden dus om met een tekst of actie te komen die direct in het oog springt. Houd het kort en gebruik maximaal zeven woorden. ’De koffie staat klaar!’ is een oude bekende. Maar hoe origineler, hoe beter.

Bovenstaande tips zijn samengesteld door experts bij Jacobs Douwe Egberts Professional en horecadeskundigen die niet alleen weten hoe je een uitstekende koffie of thee serveert, maar ook hoe je dat op een winstgevende manier kunt doen.

Jacobs Douwe Egberts Professional levert al generaties lang een uitgebreid assortiment koffiethee en aanverwante producten aan de horeca. Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Ontdek onze merken, speciaal voor de horeca.