Koffie bij Roompot smaakt voortaan dubbel zo goed

De koffie smaakt voortaan dubbel zo goed bij Roompot. Hij is 100% biologisch en fairtrade en hiermee goed voor de gast, de koffieboeren en de planeet. Dit is het resultaat van een samenwerking met Jacobs Douwe Egberts Professional.
De sluiting van de terrassen tijdens de COVID 19 periode was voor niemand een pretje. Toch bleef Roompot met zijn meer dan 120 vakantieparken in Nederland niet bij de pakken zitten. Het horecateam gebruikte die tijd om zijn aanbod nog te verbeteren en te verduurzamen. Zo ook de koffie en de bijhorende suiker en melk.

100% biologisch

Nederlands grootste aanbieder van vakantiewoningen serveert in zijn restaurants, cafés en op zijn terrassen jaarlijks meer dan 1 miljoen kopjes koffie. Met de heropening van de horeca zijn al die kopjes bij Roompot voortaan 100% biologisch. Dankzij een samenwerking tussen twee marktleiders: Roompot en Jacobs Douwe Egberts Professional.

Roompot kiest voor Douwe Egberts Medium Roast Espressobonen die zowel biologisch als fairtrade gecertificeerd zijn. Deze variant bestaat uit zorgvuldig geselecteerde Arabica bonen. Hiermee smaakt een espresso of cappucino bij Roompot niet alleen lekker. Hij is ook goed voor de gasten en de natuur. Zo gebruiken de koffieboeren geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen en zijn de koffieplanten niet genetisch gemanipuleerd. Op die manier draagt de gecertificeerde koffie van Douwe Egberts ook bij aan het behoud van fauna en flora.

100% fairtrade

Wie nu een kopje koffie bij Roompot bestelt, doet niet alleen goed voor zichzelf en de natuur, maar heeft ook een positieve impact op de koffieboeren in o.a. Midden- en Zuid-Amerika. Roompot gebruikt voortaan alleen koffiebonen van Jacobs Douwe Egberts Professional die ook Fairtrade gecertificeerd zijn en die dus aan de verbetering van de leef- en arbeidsomstandigheden van de koffieboeren bijdragen. Hoe? Door met een gegarandeerd inkomen en eerlijke minimumlonen in hun toekomst te investeren. En door te werken aan gelijke kansen en betere werk- en leefomstandigheden voor vrouwen, jongeren en kinderen.

Een bewuste keuze, geen andere keuze

Het is een bewuste keuze van Roompot om alleen nog dubbel gecertificeerde – biologisch en fairtrade - koffie te serveren. Hiermee draagt lands grootste aanbieder van vakantiewoningen met Jacobs Douwe Egberts Professional bij tot de verdere ontwikkeling van duurzame landbouwmethodes die onze planeet beschermen en tot de toekomst van de koffieboeren en hun gezin. Voor Roompot is er ook geen tussenstap of een andere keuze: de meer dan 1 miljoen kopjes koffie zijn vanaf nu altijd 100% biologisch en fairtrade.