Plastic & Recyclen

 

 

Verpakkingsoplossingen

Het ontwikkelen van verpakkingen die milieuvriendelijk zijn én de kwaliteit van onze producten garanderen is een grote uitdaging. Wij doen er alles aan om creatieve, duurzame en functionele verpakkingsoplossingen te vinden. Zo hebben onze verpakkingen al sterk verbeterd door ze lichter te maken en waar mogelijk gerecyclede, recyclebare of herbruikbare materialen te gebruiken. Sinds 2018 is al 78% van het gewicht van onze productverpakkingen recyclebaar en of composteerbaar en we streven ernaar om in 2025 een 100% recyclebaar en composteerbaar verpakkingsportfolio te hebben.Aluminium of papier?

Een aanzienlijk deel van onze verpakkingen en toebehoren (koffiebekers, roerstaafjes, etc.) is (gedeeltelijk) gemaakt van papier en/of karton met het FSC-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het papier uit verantwoord bosbeheer komt. Daarmee kunnen we garanderen dat de rechten van de lokale bevolking en bosarbeiders worden gerespecteerd en de biologische diversiteit behouden blijft.

Helaas is een papieren alternatief niet de oplossing voor al onze producten. Om de aroma’s en smaken van koffie te behouden, zijn onze L’OR Espresso-capsules van aluminium gemaakt. Ook bij deze producten zoeken we echter naar circulaire oplossingen. In samenwerking met Terracycle hebben we voor onze L’OR capsules een recyclingprogramma opgezet. Jouw cups recyclen is makkelijk: Je verzamelt je L’OR capsules in een doos en brengt het pakket naar het dichtstbijzijnde postkantoor of pakketpunt. De verzendkosten nemen wij voor onze rekening. Onze partner TerraCycle verwerkt, smelt en recyclet de aluminium capsules tot nieuwe producten. Meer weten over hoe je dit in de praktijk kunt toepassen? Neem dan een kijkje op de L’OR website.

Recyclen en Refurbished machines

Ook onze koffiemachines worden gerecycled, vernieuwd en hergebruikt. In samenwerking met onze afvalverwerkingspartner Wecycle worden alle espressomachines die aan het eind van hun levensduur retour komen voor minimaal 95% gerecycled tot grondstoffen. Onze machines hebben een paspoort met alle geregistreerde materialen. De onderdelen zijn gecodeerd en eenvoudig te demonteren, zodat Wecycle de materialen eenvoudig kan recyclen. Daarnaast wordt een aanzienlijk deel van onze koffiemachines een tweede leven ingeblazen. Deze refurbished machines worden na gebruik opgeknapt door experts. Na schoonmaak, ontkalking en een algehele check zijn de machines weer als nieuw! Daardoor kunnen we onze klanten een hoogwaardig, goedkoper en duurzamer alternatief bieden voor nieuwe koffiemachines.