• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

 

Plastic & Recyclen

 

 

Verpakkingsoplossingen

Het ontwikkelen van verpakkingen die milieuvriendelijk zijn én de kwaliteit van onze producten garanderen is een grote uitdaging. Wij doen er alles aan om creatieve, duurzame en functionele verpakkingsoplossingen te vinden. Zo hebben we onze verpakkingen al sterk verbeterd door ze lichter te maken en waar mogelijk gerecyclede, recyclebare of herbruikbare materialen te gebruiken. In 2022 is al 78% van onze productverpakkingen herbruikbaar, recyclebaar of composteerbaar en we streven ernaar om in 2025 een 100% herbruikbaar, recyclebaar en composteerbaar verpakkingsportfolio te hebben.Verpakkingen

Ook al heeft verpakking een relatief klein impact binnen onze totale footprint, is het wel zichtbaar en is het met de grondstoffen schaarste noodzakelijk materiaalgebruik te beperken. Dit mag echter niet ten koste gaan van onze hoge eisen op het gebied van kwaliteit en smaak, voedselveiligheid en de houdbaarheid van onze koffie en thee.

Onze ambities voor duurzaam verpakken:

  • Reductie van 12.5% scope 3 emissies door optimalisatie van verpakkingen in 2030
  • 100% van onze producten zullen herbruikbaar, recyclebaar en composteerbaar zijn in 2025.

Een paar voorbeeld initiatieven zijn recyclebaar flexibele verpakkingen, composteerbare theezakjes en recyclebare single serve units.

JDEPeets heeft zich aangesloten bij het CEFLEX consortium (Circular Economy For Flexibles). Hierdoor hanteren wij een strikte vorm van recyclebaar materiaal, namelijk: materiaal dat vandaag de dag gerecycled kan worden met de bestaande infrastructuur in plaats, waarbij ook rekening gehouden wordt met de schaal.