Theesoorten: thee voor voor ieder moment van de dag!

Van een sterke kop zwarte thee tot frisse en fruitige fruitthee: thee is er in alle soorten en smaken. Ontdek welke theesoorten er zijn en welke het beste aansluiten bij uw smaak.

Zwarte thee

Begint u de dag ook met een kop thee? Grote kans dat dit een zwarte theesoort is! Zwarte thee is namelijk één van de meest gedronken dranken ter wereld en vooral populair als thee bij het ontbijt. Een krachtig begin van de dag, want zwarte thee bevat namelijk meer cafeïne dan andere theesoorten. Lees alles over de herkomst en verschillende smaken van zwarte thee.

Rooibosthee

Rooibosthee is een vorm van kruidenthee. Deze thee mag hierom dus ook geen échte thee genoemd worden. Rooibosthee wordt gemaakt van de rooibosplant, welke van origine voorkomt in Zuid-Afrika. Nadat de bladeren van deze plant geplukt zijn, worden ze gestampt en in de zon gelegd. Hierdoor krijgt rooibos thee haar roodbruine kleur! 

Fruitthee

Fruitthee of vruchtenthee is erg geliefd in Nederland. Om fruitthee te maken worden verschillende ingrediënten vermengd, zoals gedroogde vruchten, bloesems, kruiden en vruchtenextracten. Bij fruitthee wordt er niet direct gedacht aan zwarte thee. Toch staat zwarte thee aan de basis voor deze frisse drank.

Groene thee

Net als zwarte thee wordt groene thee gemaakt van de theeplant Camellia sinensis. Groene thee wordt vaak gezien als ‘puur’ omdat er relatief weinig aan deze thee wordt toegevoegd voordat het gedronken kan worden. Één van de voordelen van groene thee is dat het geen calorieën bevat! Kom alles te weten over deze theesoort.

Kruidenthee

Misschien heeft u het al wel eens gelezen: kruidenthee is geen échte thee. Het wordt ook wel ‘tisane’ genoemd. Kruidenthee bestaat uit natuurlijke kruiden die rechtstreeks uit het water worden opgenomen. Het bevat hierdoor geen cafeïne of looizuur. Lees er hier alles over de kenmerken van kruidenthee.