Theesoorten: thee voor voor ieder moment van de dag!

Zwarte thee

Begin je de dag ook met een kop thee? Grote kans dat dit een zwarte theesoort is! Zwarte thee is namelijk één van de meeste gedronken dranken ter wereld en vooral populair als thee bij het ontbijt in Nederland. Lees alles over de herkomst en verschillende smaken van zwarte thee.

Rooibosthee

Rooibos is een soort kruidenthee afkomstig van de Aspalathus linearis struik. Deze struik groeit in Zuid Afrika. Rooibosthee heeft een roodbruine kleur en heeft een iets houtige smaak.


Fruitthee

Fruitthee of vruchtenthee is erg geliefd in Nederland. Bij fruitthee wordt niet direct gedacht aan zwarte thee, maar dit is de basis van de meeste vruchtentheeën en zorgt voor een volle fruitige smaak.

Groene thee

Net als zwarte thee komt groene thee van de theeplant Camellia sinensis. Het verschil tussen zwarte en groene thee is de manier van bewerking. Net als alle soorten thee, bevat groene thee geen calorieën indien er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Kom meer te weten over groene thee.

Kruidenthee

Kruidentheeën zijn geen échte theeën, ze bevatten namelijk geen thee (Camellia Sinensis), maar allerlei soorten kruiden zoals: munt, kamille en lavendel. Daarom zijn het eigenlijk kruidenmelanges. Kruidenmelanges bevatten over het algemeen geen cafeïne. Lees hier alles over kruidenthee.

Brandnetelthee

Wist je dat brandnetelthee zowel puur als gecombineerd met andere kruiden geen cafeïne bevat? Daarom is het perfect voor een momentje van rust. Brandnetelthee heeft een frisse en kruidachtige smaak. Meer weten? Lees het dan hier.


Matcha thee

Een bijzondere soort onder de groene thee varianten is Matcha thee. Deze thee wordt net iets anders gemaakt dan andere theevarianten. Benieuwd naar Matcha, lees hier meer.


Witte thee

Het ontbreken van een dominante smaak is typerend voor witte thee. Bij productie worden dan ook alleen de jongste knoppen van de Camellia Sinensis gebruikt. Daarbij staat witte thee inmiddels ook bekend om de gezonde voordelen. Meer weten? Lees hier verder.

Gemberthee

Al jaren wordt gember gebruikt om thee (kruideninfusie) van te maken. Gember wordt in diverse theevarianten gebruikt in combinatie met andere ingrediënten. Het heeft een wat pittige smaak. Meer weten? Lees dan verder.

Kamillethee

Kruidenmelanges, zoals een pure kamille thee, zijn uitermate geschikt voor een moment van ontspanning. Kruidenmelanges bevatten namelijk geen cafeïne. Lees verder om meer te weten te komen over kamillethee.

Jasmijnthee

Jasmijnthee is een groene thee met de bloemige smaak en geur van jasmijnbloesem. Met name in China is dit een welbekende theevariant. Lees hier meer.

Muntthee

Deze frisse kruidenthee geïnspireerd door Marokkaanse tradities heeft een unieke smaak. Munt thee past goed binnen een gezonde levensstijl. Benieuwd? Lees hier dan verder.

Zoethout thee

Zoehoutwortelextract bevat een zoetstof die niet schadelijk is voor de tanden, maar wel 30 tot 50 keer zoeter is dan suiker. Behalve dat kan zoethout ook gezondheidsvoordelen bieden. Lees er hier meer over.

Oolong thee

In de Westerse wereld is oolong thee nog niet zo populair als in Aziatische landen. De specifieke smaak van oolong thee komt voort uit de manier waarop deze thee tot stand komt. Lees er hier meer over.

Venkelthee

De venkelknol is het meest bekend want deze wordt als groente gegeten en verwerkt in vele gerechten, echter voor thee wordt venkelzaad gebruikt. De smaak van venkelthee lijkt een beetje op anijs. Lees hier meer