Theesoorten: thee voor voor ieder moment van de dag!

Zwarte thee

Begin je de dag ook met een kop thee? Grote kans dat dit een zwarte theesoort is! Zwarte thee is namelijk één van de meest gedronken dranken ter wereld en vooral populair als thee bij het ontbijt. Een krachtig begin van de dag, want zwarte thee bevat namelijk meer cafeïne dan andere theesoorten. Lees alles over de herkomst en verschillende smaken van zwarte thee.

Rooibosthee

Rooibosthee is een vorm van kruidenthee. Deze thee mag hierom dus ook geen échte thee genoemd worden. Rooibosthee wordt gemaakt van de rooibosplant, welke van origine voorkomt in Zuid-Afrika. Nadat de bladeren van deze plant geplukt zijn, worden ze gestampt en in de zon gelegd. Hierdoor krijgt rooibos thee haar roodbruine kleur! 

Fruitthee

Fruitthee of vruchtenthee is erg geliefd in Nederland. Om fruitthee te maken worden verschillende ingrediënten vermengd, zoals gedroogde vruchten, bloesems, kruiden en vruchtenextracten. Bij fruitthee wordt er niet direct gedacht aan zwarte thee. Toch staat zwarte thee aan de basis voor deze frisse drank.

Groene thee

Net als zwarte thee wordt groene thee gemaakt van de theeplant Camellia sinensis. Groene thee wordt vaak gezien als ‘puur’ omdat er relatief weinig aan deze thee wordt toegevoegd voordat het gedronken kan worden. Één van de voordelen van groene thee is dat het geen calorieën bevat! Kom alles te weten over deze theesoort.

Kruidenthee

Misschien heb je het al wel eens gelezen: kruidenthee is geen échte thee. Het wordt ook wel ‘tisane’ genoemd. Kruidenthee bestaat uit natuurlijke kruiden die rechtstreeks uit het water worden opgenomen. Het bevat hierdoor geen cafeïne of looizuur. Lees er hier alles over de kenmerken van kruidenthee.

Brandnetelthee

Wist je dat brandnetelthee zowel puur als gecombineerd met andere kruiden geen cafeïne bevat? Daarom is het perfect voor een momentje van rust. Brandnetelthee heeft een frisse en kruidachtige smaak. Meer weten? Lees het dan hier.


Matcha thee

Een bijzondere soort onder de groene thee varianten is Matcha thee. Deze thee wordt net iets anders gemaakt dan andere theevarianten. Benieuwd naar Matcha, lees hier meer.


Witte thee

Het ontbreken van een dominante smaak is typerend voor witte thee. Bij productie worden dan ook alleen de jongste knoppen van de Camellia Sinensis gebruikt. Daarbij staat witte thee inmiddels ook bekend om de gezonde voordelen. Meer weten? Lees hier verder.

Gemberthee

Al jaren staat gemberthee bekend om de vele vitamines, mineralen en antioxidanten. Je kunt het drinken als heet water met plakjes gember, of in een thee blend. Meer weten over de gezondheidsvoordelen en hoe dit te maken is? Lees dan verder.

Kamillethee

Ontspannen kan met elke theesoort, maar met kamillethee in het bijzonder. Deze kruidenthee heeft namelijk een kalmerende werking en wordt gezien als 'wonderthee'. Lees verder om meer te weten te komen over kamillethee.

Jasmijnthee

Theesoorten met bloemen als basis worden ook gearomatiseerde theesoorten genoemd. Jasmijnthee is er daar één van. Hoe jasmijnthee gemaakt wordt en waar de stoffen in deze thee goed voor zijn kun je hier lezen.

Muntthee

De frisse kruidenthee uit Marokko heeft meer voordelen dan de unieke smaak alleen. Deze muntthee past goed binnen een gezonde levensstijl om meerdere redenen. Benieuwd? Lees hier dan verder.

Zoethout thee

Zoehoutwortelextract bevat een zoetstof die niet schadelijk is voor de tanden, maar wel 30 tot 50 keer zoeter is dan suiker. Behalve dat kan zoethout ook gezondheidsvoordelen bieden. Lees er hier meer over.

Oolong thee

In de Westerse wereld is oolong thee nog niet zo populair als in het land van oorsprong: China. De smaak ervan wordt beïnvloed door het oxidatieproces. Oolong thee is daarnaast ook gezond! Lees er hier meer over.

Venkelthee

We gebruiken bijna alle delen van venkel als groente in onze voeding, maar we gebruiken ook de zaadjes ervan. Deze zijn namelijk te nodig voor het maken van venkelthee! Fris en gezond. Lees hier meer.