Schaerer 500

STORING CAPPUCCINOMAKER OPLOSSEN

Helaas is de Schaerer 500 uit ons assortiment, nieuwsgierig naar ons aanbod Espressomachines? Bekijk hier alle Espressomachines

De koffiemachine vindt de cappuccinomaker niet.

Uw Schaerer 500 geeft de melding ‘cappuccinomaker ontbreekt’ terwijl deze wel geplaatst is. De cappuccinomaker is dan waarschijnlijk niet ver genoeg geplaatst. U kunt dit probleem zelf oplossen met de online storingshulp voor de Schaerer 500.

 

Los de storing op in 9 stappen.

Stap 1

Open de koelkastdeur

Open de deur van de koeling. Deze bevindt zich aan de rechterkant en opent u door deze naar u toe te bewegen. 

Stap 2

Open de frontdeur

Zodra de koelkastdeur is geopend, ziet u in de koeling links bovenaan een sleutel. Draai deze naar u toe en open de frontdeur. U hoort dan een korte piep. 

Stap 3

Verwijder de cappuccinomaker

Haal de cappuccinomaker met twee handen uit de koffiemachine door deze naar u toe te trekken. 

Stap 4

Klap de houder open

De houder van de cappuccinomaker opent u door deze iets op te tillen en naar u toe te kantelen. 

Stap 5

Plaats de houder

U kunt nu de houder van de cappuccinomaker weer inklappen. Beweeg het laatste stukje iets naar beneden zodat de houder goed in de inkeping valt. 

Stap 6

Controleer de cappuccinomaker

Op de cappuccinomaker bevindt zich een klein zwart pinnetje. Check of deze niet is afgebroken, bestel anders een nieuwe cappuccinomaker (artikelnummer: 55024188).

Stap 7

Plaats de cappuccinomaker terug

Plaats de cappuccinomaker terug in de koffiemachine. Duw de cappuccinomaker stevig aan. 

Stap 8

Sluit de frontdeur

Duw de frontdeur dicht. U hoort een duidelijk klik-geluid. 

Stap 9

Sluit de koelkastdeur

U kunt nu de koelkastdeur sluiten. Duw deze goed aan. De melding verdwijnt nu van het display. Is dat niet het geval, dan moet de detectieschakelaar afgesteld worden door een servicemonteur. Meld uw storing zo snel mogelijk. 

Contact

Niet gelukt?

Als de storing niet verdwijnt of binnen een dag terugkeert, is er waarschijnlijk iets met de detectieschakelaar aan de hand. Meld uw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2977000.

Zorg dat u de storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vindt u aan de binnenzijde van uw Schaerer 500, net boven de brewers.

Storing melden