• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Cafitesse Excellence Compact

Wekelijks reinigen

Uw Cafitesse Excellence Compact schoonmaken

Om jouw koffiemachine in optimale conditie te houden, is het belangrijk dat je de Cafitesse Excellence Compact regelmatig schoonmaakt. Volg de schoonmaakinstructie tenminste eenmaal per week en tweemaal per week als je de melkvariant hebt. Op het display verschijnt vanzelf een melding als het tijd is voor de reiniging.

 

Reinig jouw koffiemachine in 23 simpele stappen. 

Stap 1

Activeer reinigingsmodus

Houd de rode stopknop en de knop rechtsonder (enter) ongeveer 2 tot 3 seconden ingedrukt om naar de reinigingsmodus te gaan. De knop rechtsonder (enter) pas indrukken na de rode stopknop ingedrukt te hebben.

Benodigdheden

  • Schone, vochtige doek
  • Schone. droge doek
  • Schone, papieren doek (bijvoorbeeld keukenrol)
  • Suma Café Tabs
  • Grote bak met heet water
  • Optioneel: omwisselset

Stap 2

Selecteer het schoonmaakprogramma

In het display ziet u ‘spoelen’ staan. Gebruik de tweede knop van rechtsonder tot er ‘reinigen’ in het display staat. Druk dan op de onderste knop rechts.

Stap 3

Open de koelkastdeur

Open de koelkastdeur door deze aan beide kanten vast te pakken bij het handvat en omhoog te bewegen.  

Stap 4

Verwijder de ingrediënten

Neem de ingrediëntpakken uit de machine door ze omhoog te tillen. 

Stap 5

Reinig het koelvak

Maak met een schone, vochtige doek de binnenzijde van het koelvak schoon. Vervolgens maak je het koelvak droog met een schone, papieren doek. 

Stap 6

Verwijder de mixerconsole

Verwijder de mixerconsole. Dat is het grijze gedeelte direct onder het koelvak. Pak dit vast bij de twee hendeltjes en beweeg het naar beneden naar je toe. Je hoort een piep.

Stap 7

Verwijder de mengbak

Trek de mengbak met beleid uit de koffiemachine. Als uw Cafitesse Excellence Compact een derde ingrediënt heeft, loopt er een slangetje naar de mengbak. Deze moet je losklikken voordat je de mengbak volledig verwijdert. 

Stap 8

Reinig de ingrediëntengeleiders

Bij de levering van jouw koffiemachine heb je een raggertje gekregen om de ingrediëntgeleiders te reinigen. Dit zijn de gaten waarin de doseertuiten van de ingrediënten zitten. Het raggertje kun je volledig door de tuit op en neer bewegen. 

Stap 9

Maak de mengbak schoon

Zet de gehele mengbak in heet water met Suma Café Tabs. Laat de mengbak ongeveer 15 minuten weken. Spoel de mengbak vervolgens goed af en maak hem droog met een schone, droge doek. 

Stap 10

Plaats de mengbak terug

Schuif de mengbak terug in de koffiemachine. Als de mengbak goed is geplaatst, hoor je een klik en een dubbele piep. 

Stap 11

Wel of geen chocolade of melkpoeder

Als je chocolade of melkpoeder gebruikt in jouw koffiemachine, ga dan door naar stap 12. Anders kun je direct naar stap 21 gaan.

Stap 12

Haal de uitgifteslang los

Aan de rechterkant van jouw koffiemachine zit de uitgifteslang vast aan de mengkom. Draai deze heen en weer tot hij los komt. 

Stap 13

Draai de groende hendel

Je kunt de groene hendel (de hendel is in sommige gevallen transpirant) tegen de klok in draaien. Zodra je een klik hoort, komt de mengkom los. Dat is het zwart met grijze onderdeel.

Stap 14

Verwijder de mixer onderdelen

Verwijder de mengkom door deze in zijn geheel recht uit jouw koffiemachine te trekken. 

Stap 15

Demonteer de mengkom

De onderdelen van de mengkom kun je losmaken. Je hebt dan drie losse stukken.

Stap 16

Reinig de mixer onderdelen

Doe alle mixeronderdelen, inclusief het uitgiftebuisje, in een bak heet water met Suma Café Tabs. Laat dit 15 minuten weken, spoel de onderdelen goed af en droog ze vervolgens.

Stap 17

Zet de mengkom in elkaar

Koppel de onderdelen van de mengkom weer aan elkaar. Zorg dat ze in het verlengde van elkaar geplaatst zijn. 

Stap 18

Positioneer de groene ring

Zorg dat de inhammen van de groene ring precies over de gaten op de koffiemachine vallen

Stap 19

Zet de mengkom vast

Zet de mengkom op de groene ring. Je vergrendelt de mengkom door de groene hendel met de klok mee te draaien totdat deze niet meer verder kan. 

Stap 20

Zet de uitgifteslang vast

De uitgifteslang kun je nu ook monteren aan de mengkom, mengbak en aan de koffiepak.

Stap 21

Plaats de mixerconsole

Plaats de mixerconsole. Let erop dat de twee zwarte beugels in de metalen geleiders vallen. Als je de mixerconsole aanduwt, hoor je een klik gevolgd door een dubbele piep. 

Stap 22

Plaats de ingrediëntenpakken

Als je het pak in de koffiemachine plaatst, let er dan op dat de doseertuit recht onder het pak is geplaatst (een hoek van 90°). Het pak zakt dan eenvoudig in de houder. Als u de voorkant van het pak naar je toe plaatst, kun je eenvoudig zien hoeveel er nog in het ingrediëntpak zit. 

Stap 23

Start het spoelen

Op het display staat nu ‘plaats opvangbak'. Je moet de bijgeleverde opvangbak plaatsen onder de uitloop. Mocht je die niet bij de hand hebben, neem dan een bak van tenminste 1 liter. Zodra je deze heeft geplaatst, kun je op ‘enter’ drukken. De machine start het spoelen. Dit duurt niet meer dan 5 minuten.

Waarschuwing: De door de koffiemachine afgegeven vloeistoffen zijn heet! Voorkom verbranding! Houd jouw handen en andere lichaamsdelen tijdens het reinigingsproces van de koffiemachine verwijderd.

Contact

Ging er iets mis?

Als je na het spoelen van uw Cafitesse Excellence Compact Black storingscode 73 in het display ziet, is het reinigen niet helemaal juist uitgevoerd. Herhaal de bovenstaande stappen. Mocht dit het probleem niet oplossen, meld jouw storing dan via het storingsformulier of telefonisch via 030 2978012.

Zorg dat je een eventuele storingscode en jouw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vind je op de binnenzijde van de deur van jouw Cafitesse Excellence Compact.