• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Cafitesse Excellence Compact

Spoelen

Koffiemachine spoelen.

Om de buizen waar de ingrediënten doorheen stromen schoon en in optimale conditie te houden, is het belangrijk dat je de Cafitesse Excellence Compact regelmatig spoelt. Voer de spoelinstructie tenminste dagelijks uit als je ook melkvarianten schenkt. Anders voldoet wekelijks spoelen. Op het display verschijnt vanzelf een melding als het tijd is voor de spoeling.

 

Spoel jouw koffiemachine in 4 simpele stappen. 

Stap 1

Activeer de spoelmodus

Houd de rode stopknop ingedrukt en druk daarbij de knop rechtsonder (enter) ingedrukt. Na ongeveer 2 tot 3 seconden ga je naar de reinigingsmodus. Let op dat je de rode stopknop al ingedrukt houdt voor je de knop rechtsonder indrukt, anders komt er een consumptie uit de machine.

Benodigdheden:

  • Bijgeleverde opvangbak

Stap 2

Selecteer het spoelprogramma

Op het display zie je ‘reinigen’ staan. Gebruik de tweede knop van rechtsonder tot er ‘spoelen’in het display staat. Druk dan op de onderste knop rechts.

Stap 3

Plaats de opvangbak

Op het display staat nu ‘plaats opvangbak’. Je moet de bijgeleverde opvangbak plaatsen onder de uitloop. Mocht je die niet bij de hand hebben, neem dan een bak van tenminste 1 liter.

Stap 4

Start het spoelen

Zodra je de opvangbak hebt geplaatst, kun je op ‘enter’ drukken. De koffiemachine start het spoelen. Dit duurt niet meer dan 5 minuten.

Waarschuwing: De door de koffiemachine afgegeven vloeistoffen zijn heet! Voorkom verbranding! Houd jouw handen en andere lichaamsdelen tijdens het reinigingsproces van de koffiemachine verwijderd. 

Contact

Ging er iets mis?

Als je na het spoelen van jouw Cafitesse Excellence Compact storingscode 71 in het display ziet, is het spoelen niet helemaal juist uitgevoerd. Herhaal de bovenstaande stappen. Mocht dit het probleem niet oplossen, meld jouw storing dan via het storingsformulier of telefonisch via 030 2978012.

Zorg dat je een eventuele storingscode en jouw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vind je aan de binnenzijde van de deur van jouw Cafitesse Excellence Compact.

TIP! Regelmatig spoelen

Wij raden je aan om jouw Cafitesse Excellence Compact regelmatig te spoelen. Zeker als je ook melkvarianten schenkt. In dat geval raden wij aan dagelijks te spoelen, anders is wekelijks spoelen voldoende.