Cafitesse Excellence Compact

Spoelen

Koffiemachine spoelen.

Om de buizen waar de ingrediënten doorheen stromen schoon en in optimale conditie te houden, is het belangrijk dat u de Cafitesse Excellence Compact regelmatig spoelt. Voer de spoelinstructie tenminste dagelijks uit als u ook melkvarianten schenkt. Anders voldoet wekelijks spoelen. Op het display verschijnt vanzelf een melding als het tijd is voor de spoeling.

 

Spoel uw koffiemachine in 4 simpele stappen. 

Stap 1

Activeer de spoelmodus

Houd de rode stopknop ingedrukt en druk daarbij de knop rechtsonder (enter) ingedrukt. Na ongeveer 2 tot 3 seconden gaat u naar de reinigingsmodus. Let op dat u de rode stopknop al ingedrukt houdt voor u de u de knop rechtsonder indrukt, anders komt er een consumptie uit de machine.

Benodigdheden:

  • Bijgeleverde opvangbak

Stap 2

Selecteer het spoelprogramma

Op het display ziet u ‘reinigen’ staan. Gebruik de tweede knop van rechtsonder tot er ‘spoelen’in het display staat. Druk dan op de onderste knop rechts.

Stap 3

Plaats de opvangbak

Op het display staat nu ‘plaats opvangbak’. U moet de bijgeleverde opvangbak plaatsen onder de uitloop. Mocht u die niet bij de hand hebben, neem dan een bak van tenminste 1 liter.

Stap 4

Start het spoelen

Zodra u de opvangbak heeft geplaatst, kunt u op ‘enter’ drukken. De koffiemachine start het spoelen. Dit duurt niet meer dan 5 minuten.

Waarschuwing: De door de koffiemachine afgegeven vloeistoffen zijn heet! Voorkom verbranding! Houd uw handen en andere lichaamsdelen tijdens het reinigingsproces van de koffiemachine verwijderd. 

Contact

Ging er iets mis?

Als u na het spoelen van uw Cafitesse Excellence Compact storingscode 71 in het display ziet, is het spoelen niet helemaal juist uitgevoerd. Herhaal de bovenstaande stappen. Mocht dit het probleem niet oplossen, meld uw storing dan via het storingsformulier of telefonisch via 030 2977000.

Zorg dat u een eventuele storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vindt u aan de binnenzijde van de deur van uw Cafitesse Excellence Compact.

TIP! Regelmatig spoelen

Wij raden u aan om uw Cafitesse Excellence Compact regelmatig te spoelen. Zeker als u ook melkvarianten schenkt. In dat geval raden wij aan dagelijks te spoelen, anders is wekelijks spoelen voldoende.