Cafitesse Excellence Compact

Koelingsfilter schoonmaken

Reinigen koelingsfilter.

Om uw Cafitesse Excellence Compact in optimale conditie te houden, kunt u het koelingsfilter het best iedere maand schoonmaken. Dit gaat heel eenvoudig.

 

In 5 simpele stappen bent u al klaar.  

Stap 1

Zet uw koffiemachine uit

Omdat u het ventilatierooster moet openen, is het slim om de koffiemachine uit te zetten. Dit om ongelukken te voorkomen. Haal dus de stekker uit het stopcontact.

Benodigdheden:

  • Schone, droge doek

Stap 2

Verwijder het ventilatierooster en de filter

Aan de achterkant van uw Cafitesse Excellence Compact zit een rooster met daarin een filter. Haal deze uit uw koffiemachine. Dit doet u door het lipje naar beneden te drukken en naar u toe te halen. 

Stap 3

Reinig de filter

Spoel de filter af onder de kraan en droog deze goed. Droog de filter met een schone, droge doek. Een papieren doek kan lastig te verwijderen papierresten achterlaten. Als er op het rooster ook stof zit, kunt u hetzelfde doen met het rooster.

Stap 4

Plaats het rooster

Plaats het rooster inclusief filter terug in de koffiemachine. Zet het rooster er eerst aan de onderkant in en duw vervolgens het lipje omhoog om het rooster volledig te bevestigen. U hoort een klik als het rooster goed geplaatst is. 

Stap 5

Herstart uw koffiemachine

Doe de stekker in het stopcontact. De Cafitesse Excellence Compact start nu opnieuw op.

Contact

Ging er iets mis?

Is het schoonmaken niet helemaal goed gegaan? Neem dan telefonisch contact op met de klantenservice via 030 2977000.

Zorg dat u een eventuele storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Het machinenummer vindt u op de binnenzijde van de deur van uw Cafitesse Excellence Compact.