• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Cafitesse 60/61

Smooth Roast plaatsen

Cafitesse Smooth Roast plaats je iets anders in jouw Cafitesse 60/61 dan de overige
Cafitesse melanges. Cafitesse Smooth Roast is namelijk een pak met een zak erin
met een steriele doseertuit, vergelijkbaar met CaféMilc en Cacao Fantasy. 

Volg de elf stappen om Smooth Roast op de
juiste manier te plaatsen

Stap 1

Noteer de datum

Op het Cafitesse Smooth Roast pak kun je de datum waarop je het pak hebt geopend noteren. Zodra het pak is geopend, is het pak nog 42 dagen (6 weken) te gebruiken.

Stap 2

Schud het pak

Was eerst jouw handen. In verband met hygiëneredenen is het niet de bedoeling dat je de doseertuit aanraakt. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, dan het liefst met schone handen. Schud het pak tenminste tien keer zodat je de beste smaak en kwaliteit koffie krijgt.

Stap 3

Verwijder de strip

Op het pak vind je een perforatiestrip. Deze kun je verwijderen, maar niet direct weggooien. Er staan namelijk instructies op. Volg de instructies van de strip of ga verder met stap 3.

Stap 4

Neem de doseertuit uit

Je kunt de doseertuit voorzichtig uit het pak halen. Pak hierbij, vanwege hygiëneredenen, niet het uiteinde vast.

Stap 5

Plaats de doseertuit

Schuif de witte kunststof ring aan de onderkant van de doseertuit volledig over de blauwe cirkel op de bovenkant van de verpakking.

Stap 6

Controleer de doseertuit

Om lekken te voorkomen, controleer je of de witte ring goed geplaatst is. Alle lagen van het karton moeten precies in de gleuf van de ring vallen. Het bovenste deel van de witte ring zit dus op het pak en het onderste deel eronder. Je ziet de blauwe ring nu niet meer.

Stap 7

Draai de doseertuit aan

Pak het doorzichtige deel van de doseertuit (niet het uiteinde) en draai met de klok mee totdat je niet meer verder kan. Je hebt hier weinig kracht voor nodig. Je ziet dat er nu koffie in de doseertuit stroomt.

Stap 8

Open de koelkastdeur

Open de koelkastdeur met de handgreep aan de voorzijde.

Stap 9

Plaats het pak Smooth Roast

Als u het pak Smooth Roast in de koffiemachine plaatst, let er dan op dat de doseertuit recht onder het pak is geplaatst (een hoek van 90°). Het pak zakt dan eenvoudig in de houder. Het maakt voor de plaatsing niet uit welke kant van het pak u aan de voorkant heeft.

Stap 10

Sluit de koelkastdeur

Sluit de deur van de koelkast. De koelkastdeur zit goed dicht als je een klik hoort.

Stap 11

Zet een kop koffie

De melding dat je een ingrediëntpak moet vervangen verdwijnt. Je kunt nu koffie zetten. Als jouw Cafitesse 60/61 geen koffie zet, controleer dan of de doseertuit goed is aangedraaid. Een andere mogelijkheid is om het pak opnieuw te schudden met je vinger op het uiteinde van de doseertuit. Dit om spetteren te voorkomen.

Contact

Nog steeds geen koffie?

 

Als je nog geen koffie kunt zetten, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Meld jouw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2978012.

Zorg dat je de storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Deze vind je aan de binnenkant van jouw Cafitesse 60 of 61.

Meld storing

TIP! Koel Smooth Roast

Leg de pakken Smooth Roast tenminste 24 uur voor gebruik in een koelkast (+6°C).