Cafitesse 60/61

Smooth Roast plaatsen

 

Cafitesse Smooth Roast plaatst u iets anders in uw Cafitesse 60/61 dan de overige
Cafitesse melanges. Cafitesse Smooth Roast is namelijk een pak met een zak erin
met een steriele doseertuit, vergelijkbaar met CaféMilc en Cacao Fantasy. 

Volg de elf stappen om Smooth Roast op de
juiste manier te plaatsen

Stap 1

Noteer de datum

Op het Cafitesse Smooth Roast pak kunt u de datum waarop u het pak hebt geopend noteren. Zodra het pak is geopend, is het pak nog 42 dagen (6 weken) te gebruiken.

Stap 2

Schud het pak

Was eerst uw handen. In verband met hygiëneredenen is het niet de bedoeling dat u de doseertuit aanraakt. Mocht dit per ongeluk toch gebeuren, dan het liefst met schone handen. Schud het pak tenminste tien keer zodat u de beste smaak en kwaliteit koffie krijgt.

Stap 3

Verwijder de strip

Op het pak vindt u een perforatiestrip. Deze kunt u verwijderen, maar niet direct weggooien. Er staan namelijk instructies op. Volg de instructies van de strip of ga verder met stap 3.

Stap 4

Neem de doseertuit uit

U kunt de doseertuit voorzichtig uit het pak halen. Pak hierbij, vanwege hygiëneredenen, niet het uiteinde vast.

Stap 5

Plaats de doseertuit

Schuif de witte kunststof ring aan de onderkant van de doseertuit volledig over de blauwe cirkel op de bovenkant van de verpakking.

Stap 6

Controleer de doseertuit

Om lekken te voorkomen, controleert u of de witte ring goed geplaatst is. Alle lagen van het karton moeten precies in de gleuf van de ring vallen. Het bovenste deel van de witte ring zit dus op het pak en het onderste deel eronder. U ziet de blauwe ring nu niet meer.

Stap 7

Draai de doseertuit aan

Pak het doorzichtige deel van de doseertuit (niet het uiteinde) en draai met de klok mee totdat u niet meer verder kan. U heeft hier weinig kracht voor nodig. U ziet dat er nu koffie in de doseertuit stroomt.

Stap 8

Open de koelkastdeur

Open de koelkastdeur met de handgreep aan de voorzijde.

Stap 9

Plaats het pak Smooth Roast

Als u het pak Smooth Roast in de koffiemachine plaatst, let er dan op dat de doseertuit recht onder het pak is geplaatst (een hoek van 90°). Het pak zakt dan eenvoudig in de houder. Het maakt voor de plaatsing niet uit welke kant van het pak u aan de voorkant heeft.

Stap 10

Sluit de koelkastdeur

Sluit de deur van de koelkast. De koelkastdeur zit goed dicht als u een klik hoort.

Stap 11

Zet een kop koffie

De melding dat u een ingrediëntpak moet vervangen verdwijnt. U kunt nu koffie zetten. Als uw Cafitesse 60/61 geen koffie zet, controleer dan of de doseertuit goed is aangedraaid. Een andere mogelijkheid is om het pak opnieuw te schudden met uw vinger op het uiteinde van de doseertuit. Dit om spetteren te voorkomen.

Contact

Nog steeds geen koffie?

 

Als u nog geen koffie kunt zetten, is er waarschijnlijk iets anders aan de hand. Meld uw storing via het storingsformulier of telefonisch via 030 2977000

Zorg dat u de storingscode en uw machinenummer bij de hand heeft. Deze vindt u aan de binnenkant van uw Cafitesse 60 of 61.

Meld storing

TIP! Koel Smooth Roast

Leg de pakken Smooth Roast tenminste 24 uur voor gebruik in een koelkast (+6°C).