• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Historisch Douwe Egberts-winkelpand vereeuwigd als KLM-huisje

KLM introduceert ieder jaar ter gelegenheid van haar verjaardag een Delfts blauw huisje, dat een iconisch Nederlands pand verbeeldt. Dit jaar komt deze eer toe aan het eerste winkelpand van Douwe Egberts in Joure, ‘De Witte Os’. President-directeur KLM Pieter Elberts overhandigde vandaag tijdens een feestelijke bijeenkomst in Joure het eerste huisje aan CEO Jacobs Douwe Egberts Frederic Larmuseau en burgemeester Fred Veenstra. 

De reden hiervoor is dat KLM vanaf zondag 28 oktober Douwe Egberts-koffie serveert aan boord van haar vluchten. De luchtvaartmaatschappij heeft gekozen voor een speciale blend, die perfect aansluit bij de smaakbeleving op grote hoogte. De koffie smaakt daardoor in de lucht net zo goed als op de grond. Klanten kunnen ook van de duurzame koffie genieten in de Europese Crown Lounge en de intercontinentale Crown Lounge. Ook de medewerkers van KLM in Nederland kunnen vanaf oktober genieten van Douwe Egberts-koffie op hun werkplek. 

Twee Hollandse merken met een rijke historie

President-directeur van KLM, Pieter Elbers: “De keuze voor het eerste bedrijfspand van de oprichter van Douwe Egberts in het mooie Joure onderstreept de goede samenwerking van onze merken. Goede koffie is belangrijk voor onze klanten. Daarnaast vindt KLM het cruciaal dat er duurzame koffie wordt geschonken. Twee typisch Nederlandse merken met een rijke historie, die allebei kwaliteit voorop stellen, kunnen niet anders dan elkaar versterken.”

Frederic Larmuseau, ceo Jacobs Douwe Egberts: “Wij zijn er bijzonder trots op om onze lekkere Douwe Egberts koffie te mogen leveren voor de passagiers én medewerkers van KLM. Met ‘De Witte Os’ als huisje 99 is onze band nu ook symbolisch bezegeld. Het is een grote eer en bijzonder waardevol om daarmee deel uit te maken van deze mooie traditie en erfgoed van KLM.”

Wij zijn er bijzonder trots op om onze lekkere Douwe Egberts koffie te mogen leveren voor de passagiers én medewerkers van KLM.

KLM reikt sinds de jaren vijftig Delfts blauwe huisjes uit aan boord. Deze huisjes zijn replica’s van bijzondere gebouwen in Nederland. Vanaf 1994 loopt het aantal in de collectie synchroon met de leeftijd van KLM. Sindsdien wordt ieder jaar op 7 oktober een nieuw exemplaar aan de collectie toegevoegd. De Witte Os is huisje nr. 99. De huisjes worden op intercontinentale vluchten uitgereikt, aan passagiers in de World Business Class.

Voor het verhaal achter huisje 99 ‘de Witte Os’ en alle andere monumenten die model hebben gestaan achter de KLM huisjes collectie kijk op www.kingdombythesea.nl/shop