• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Koffie smaakt beter als je 'm samen drinkt

Het kantoor is niet alleen een plek om te werken, ook een plek om elkaar te ontmoeten. En dat liefst in een goedgevulde koffiecorner. We vinden het daarom belangrijk om mooie momenten te bieden die medewerkers dichter bij elkaar brengen. Van een goed gesprek tot een luisterend oor. Van even samen ontspannen tot er weer samen tegenaan gaan. Momenten die verder gaan dan alleen een goede kop koffie en thee. 

Wat is er nu beter dan een kop koffie met een gezellige babbel? Niets, toch? Daar zijn we het bij JDE Professional helemaal mee eens. Gebruik je koffiecorner als centrale ontmoetingsplaats. Zo zorg je ervoor dat je medewerkers deze zo goed mogelijk gaan benutten.  

Praat met collega's

De koffiecorner is vooral een ontmoetingsplaats. Het is een centrale plek binnen je organisatie waar je medewerkers kunnen samenkomen en praten. Ze kunnen ideeën uitwisselen en gelijktijdig een band opbouwen.  

Niet alleen bouwt dit een band op tussen je medewerkers, het maakt je bedrijf ook succesvoller. Als collega’s onder elkaar kennis van je bedrijf uitwisselen, ben je steeds een stapje voor op je concurrent, beweert Nick van der Meulen in een artikel van AD. Hierbij komt je koffiecorner als geroepen. Heerlijke drankjes en een goed draaiend bedrijf, wat wil je nog meer? 

Waar plaats ik de koffiecorner? 

De koffiecorner komt het meeste tot zijn recht op een centrale plaats op de werkvloer.  Hij moet goed bereikbaar zijn en uitnodigen tot een goed gesprek. Op de juiste locatie creëer je een open werkplek en een gastvrij ontvangst. 

Koffie brengt samen 

Praten gaat altijd makkelijker als het vergezeld is door een goeie kop koffie of thee. Maak daarom van je koffiecorner een soort ankerpunt. Zorg ervoor dat medewerkers er heen gaan om zowel formele als informele gesprekken te voeren. Collega’s bouwen een band op die hun helpt bij de dagelijkse samenwerking en communicatie.  

Je koffiecorner brengt op een subtiele manier medewerkers van verschillende afdelingen bij elkaar. Op die manier voelen je medewerkers zich niet gedwongen te socializen en verloopt alles veel natuurlijker. Samen een koffietje drinken is een goede manier om samenwerkingen te bevorderen.