• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000


Hoe houd je de productiviteit hoog
na de lunch: koffie & meer tips

De middagdip

De middagdip is wereldwijd een bekend verschijnsel. Gewoonlijk hebben mensen na hun lunchpauze de neiging zich minder energiek te voelen en de motivatie voor het werk te verliezen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om ervoor te zorgen dat je werknemers hun energie terugvinden en hun werkdag op een positieve en productieve manier afsluiten. Lees meer over hoe je je werknemers weer nieuwe energie kunt geven.

Waardoor ontstaat een middagdip op het werk? 

Wist je dat de biologische klok van de mens ervoor zorgt dat de lichaamstemperatuur iets daalt tussen 14 en 16 uur. Als gevolg hiervan wordt de productie van melatonine, een hormoon dat mensen slaperig maakt, in het lichaam verhoogd.

Bovendien moet na een lunchpauze het eten worden verteerd. Voor verteren is energie nodig. Het bloed verplaatst zich van iemands hersenen naar zijn maag, waardoor hij minder helder kan denken.

Een middagdip kan als vervelend ervaren worden, vooral als werknemers nog veel werk te doen hebben. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de middagdip te ondervangen en je snel weer energiek te voelen!

Geef je productiviteit een boost!

Hoe zorg je ervoor dat je werknemers zich weer energiek en productief voelen? Hier zijn 3 tips om je werknemers te helpen zich weer energiek te voelen.

 

  1. Bied een gevarieerde, evenwichtige lunch aan

Sommige voedingsstoffen, waarvan mensen denken dat ze hen energie geven, zorgen in werkelijkheid juist voor een middagdip. Denk daarbij aan suikers, koolhydraten en transvetten. Daarom loont het om je werknemers een goed uitgebalanceerde lunch aan te bieden.

  1. Bied ze een goede kop koffie

Onderzoek toont aan dat 61% van de werknemers zich productiever en energieker voelt na een goede kop koffie op kantoor. Zorg voor goede koffiemachines voor de werknemers en een volwaardig ingerichte koffiehoek. De cafeïne, een kort loopje naar de koffiemachine en een praatje met collega's geven je werknemers die broodnodige energie boost om hun werkdag voort te zetten.

Denk ook aan de vorige tip. Suiker aan je koffie toevoegen geeft je niet per se meer energie. Hoewel, na een suikerarme maaltijd kan wat extra suiker nodig zijn. Door fruit of andere gezonde lekkernijen bij de koffiehoek aan te bieden kun je de werknemers gezonde suikers geven.

 

  1. Zorg dat je werknemers zich gewaardeerd voelen

Een leuke kleine beloning kan je werknemers weer motiveren en productief maken. Voorbeelden hiervan zijn de werknemers eerder naar huis te laten gaan als ze klaar zijn met hun werk, of ze een kleine viering aan te bieden voor elk geslaagd project dat is opgeleverd.

 

Geef je werknemers de juiste voordelen, zodat ze hun middagdip gemakkelijker te boven komen. Een lekkere kop koffie op kantoor, een gezonde lunch en het aanbieden van beloningen doet wonderen.

Ook zin in lekker koffie én thee op het werk?