• Koffie & thee voor 10:00 besteld, morgen geleverd
  • Gratis bezorging vanaf €100,-
  • We helpen je graag via 030-2977000

Pickwick & Rainforest Alliance

Wij kunnen nu met trots delen dat we in 2020 de volgende stap gaan zetten om onze theemelanges te certificeren. De zwarte thee, fruit thee, rooibos thee en de specerijen worden niet alleen ingekocht onder voorwaarden van Ethical Tea Partnership, maar worden ook Rainforest Alliance gecertificeerd. In 2021 zullen ook de overige theevarianten, de groene theeën en de kruideninfusies, onder Rainforest Alliance voorwaarden ingekocht worden. Zo gaan we stap voor stap naar 100% gecertificeerde thee.

Rainforest Alliance als certificeringssysteem heeft als belangrijkste pijler om de biodiversiteit te beschermen, natuurlijke hulpbronnen te behouden en de leefomstandigheden van werknemers op de plantages te verbeteren.

Pickwick en Fairtrade

Pickwick geeft om mens en milieu. Verantwoord inkopen is dan ook een van de belangrijkste pijlers van de onze duurzaamheidsstrategie. Gedreven door respect voor het milieu en de zorg voor mensen werken wij toe naar 100% gecertificeerde thee binnen het Pickwick Professional assortiment. De eerste stappen richting het waarmaken van deze ambitie zijn reeds gezet in 2015 waarin we in samenwerking met Fairtrade 6 varianten met het Fairtrade certificaat hebben toegevoegd. In 2019 kwamen daar 2 additionele Fairtrade varianten bij.