Witte thee

Witte thee is familie van de groene- en zwarte thee. Al deze theesoorten komen namelijk van dezelfde plant genaamd Camellia Sinensis. Wat witte thee zo typeert, is het ontbreken van een dominante smaak. Wel heeft de thee een subtiele zoete, bloemige ondertoon. Deze ondertoon ruikt u tijdens het drinken.

Productie van witte thee

Witte thee is, net als zwarte, groene en oolong thee, afkomstig van de Camellia sinensis plant. Witte thee wordt altijd geoogst in het voorjaar. De drie bovenste blaadjes (“three leaves and a bud”) worden geplukt als ze nog niet helemaal volgroeid zijn. De blaadjes hebben dan nog een donsachtig uiterlijk waardoor ze wit of zilverachtig lijken. Het drogen van de theeblaadjes is korter dan bij groene thee. De gezette witte thee heeft een heldere, lichte kleur en de smaak is delicaat en zacht. De smaak van pure witte thee wordt mede bepaald door het gebied waaruit de thee afkomstig is.

Witte thee laat zich goed combineren met diverse andere smaken zoals jasmijn, blauwe bosbes, citroen bloesem en munt.

Witte thee in een gezonde levensstijl

Witte thee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën wanneer er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Witte thee past dus prima in een gezonde levensstijl.