Muntthee

Muntthee: je ziet deze theesoort steeds vaker in de horeca. Dit is niet zomaar! Naast de unieke smaak heeft muntthee een lange traditie in Marokko. We nemen je mee in het verhaal rondom muntthee.


Wat is muntthee?

Het gebruik van munt in combinatie met groene thee stamt uit Marokko. Van oudsher maakt groene thee gezet met een handvol pepermunt bladeren deel uit van de Marokkaanse thee ceremonie om gasten te ontvangen. Tegenwoordig is muntthee gezet van alleen vers of gedroogd pepermuntblad enorm populair. In deze kruidenthee ontbreekt de groene thee en is daarom cafeїne vrij. Muntthee heeft een frisse kruidige smaak en is licht van kleur. Des te fijner het blad des te aromatischer de thee.

Muntthee in een gezonde levensstijl

Muntthee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën wanneer er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Muntthee past dus prima in een gezonde levensstijl. Pure muntthee is geschikt voor een moment van rust of ontspanning, omdat het, net als vrijwel alle kruidenmelanges, geen cafeïne bevat.

Voor alle voedingsmiddelen geldt het advies om voldoende te variëren en met mate te consumeren. Ook voor kruidenthee wordt aangeraden om voldoende af te wisselen tussen de verschillende soorten.


Verse muntthee maken: zo doe je dat

Muntthee is in verschillende varianten te koop. Zo hebben we bijvoorbeeld Pickwick Fairtrade muntthee en Pickwick Tea Master Selection Mint in ons assortiment, met de frisse smaak van muntthee. Je kan ook een speciale muntthee variant maken met een van onze Tea Master Selection theeën. Zo doe je dat:

Benodigdheden om muntthee te maken

Voor een kop muntthee heb je nodig:

  • 1 zakje Pickwick Tea Master Selection Mint
  • Half schijfje citroen
  • Takje munt
  • Schijfje komkommer


icon-1.pngStap 1: Ingrediënten in een glas

Doe een half schijfje citroen, een schijfje komkommer en het takje munt in een glas.


icon-2.pngStap 2: Kokend water toevoegen

Voeg kokend water toe tot net onder de rand van het glas. Sommige theesoorten smaken beter met heet water in plaats van gekookt water. Muntbladeren zijn echter sterk genoeg om overgoten te worden met kokend water.


icon-3.pngStap 3: Thee serveren

Serveer het hete water en de verse ingrediënten met het Mint theezakje.


icon-4.pngStap 4: Laat de muntthee trekken

Afhankelijk van hoe sterk je de muntthee wilt maken, laat je de thee langer of korter trekken. Wij adviseren om het zakje 3-5 minuten te laten trekken. Hierna kun je de bladeren uit de thee halen, maar je kan deze ook in de mok laten zitten voor een sterkere smaak.