Alles over kruidenthee

Kruidenthee is een theesoort die je vanuit natuurlijke kruiden rechtstreeks in het water doet. Zo komen de aroma’s van de kruiden vrij en krijgt jouw hete water een heerlijke smaak. Maar eigenlijk kun je dit niet echt thee noemen, omdat het geen echte thee bevat. Een beter woord is daarom ‘kruidenmelanges’, ook wel tisanes genoemd. Ontdek alles over de verschillende soorten kruidenthee en hoe je ze maakt.

Wat is kruidenthee?

Hoewel kruidenthee het label thee heeft, is het dus eigenlijk geen echte thee. Kruidenthee wordt namelijk niet gemaakt van de bladeren van de theeplant ‘Camellia Sinensis’, maar bestaat uit natuurlijke kruiden. Deze kruiden worden rechtstreeks in het water opgenomen, waardoor kruidenthee ontstaat.

Kruidenthee is in de afgelopen jaren enorm in populariteit toegenomen. Dit is onder andere te danken aan de eindeloze mogelijkheden om kruiden, bloemen, vruchten en/of aroma’s te combineren, zodat er voor iedereen wel een lekkere smaak tussen zit.

Welke soorten kruidenthee zijn er?

In principe kun je kruidenthee maken met allerlei kruiden, planten en bloemen. De meest bekende kruidenthee soorten zijn (peper)muntthee, kamillethee, rooibosthee en gemberthee. Wil je meer theesoorten ontdekken?

Bekijk alle theesoorten

Hoe maak je kruidenthee?

Bij kruidenthee worden de kruiden uit de plant direct in het water opgelost. Wanneer je voorverpakte kruidenthee gebruikt, kun je (net als bij normale thee) het zakje in heet water laten weken. Heb je losse kruiden? Dan kun je het beste een theezeef gebruiken. Doe hier een paar schepjes kruiden in en laat deze in het water zakken.

Kruidenthee in een gezonde levensstijl

Kruidenthee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën wanneer er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Kruidenthee past dus prima in een gezonde levensstijl. Het is geschikt voor een moment van rust, omdat vrijwel alle kruidenmelanges geen cafeïne bevatten.

Ontdek alle varianten kruidenthee van Pickwick

Pickwick heeft verschillende varianten kruidenthee in het assortiment. Voor ieder moment van de dag een heerlijke smaak voor op kantoor, of te serveren aan uw gasten. We lichten er drie smaken uit:

  • Muntthee: een heerlijk frisse smaak, van pure muntthee. Maak deze nog lekkerder door een paar takjes verse munt of een takje tijm toe te voegen.
  • Sterrenmuntthee: een unieke combinatie van anijs, munt, venkel en zoethout.
  • Kamillethee: een pure kamille melange, gecombineerd met anijs en sinaasappelschilletjes.
Koop hier jouw kruidenthee

Neem jouw rustmoment met deze heerlijke kruidenthee soorten

Meer weten over thee?