Kamillethee

Er bestaan vele verschillende soorten kruidenthee die elk hun eigen smaak hebben. Zo ook kamillethee dat een licht zoete, delicate smaak heeft. Kamille thee bevat, net als vrijwel alle kruidentheeën, geen cafeïne en is daarom zeer geschikt voor een moment van rust. Een kopje kamille thee in de avond bijvoorbeeld.

Wat is kamillethee?

Kamille thee, in het Engels Camomile genoemd, is een kruidenthee gemaakt van de kamille plant Matricaria recutita. Voor de thee worden zowel de bloemetjes als een combinatie van stelen en bloemetjes gebruikt. De bloemen van een kamilleplant lijken op een madeliefje. Gezette kamille thee is vaak heel licht van kleur met een bloemige, zoete geur.
De smaak en geur van kamille is licht zoet, iets kruidig en is zeer delicaat.
Kamille wordt zowel puur als gecombineerd met andere kruiden gedronken. Het is een veelzijdig ingrediënt dat een speciale twist geeft gemengd met andere ingrediënten zoals anijs en pepermunt.

Kamillethee in een gezonde levensstijl

Kamillethee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën wanneer er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Kamillethee past dus prima in een gezonde levensstijl. Het is geschikt voor een moment van rust, omdat het, net als vrijwel alle kruidenmelanges, geen cafeïne bevat. Voor alle voedingsmiddelen geldt het advies om voldoende te variëren en met mate te consumeren. Ook voor kruidenthee wordt aangeraden om voldoende af te wisselen tussen de verschillende soorten.

Zelf kamillethee maken

Hoewel kamillethee verschillende gezondheidsvoordelen kent, kun je deze thee natuurlijk ook gewoon drinken voor de lekkere smaak! Zo zet je zelf een kop kamillethee:

icon-1.pngStap 1: Water koken
Zet kokend water op en laat dit vervolgens een paar minuten afkoelen.

icon-2.pngStap 2: Kamille toevoegen
Neem per kop kamillethee twee eetlepels gedroogde kamillebloemen of vier eetlepels verse bloemen. Voeg naarmate je de smaak wilt versterken of verzachten meer of minder bloemen toe.

icon-3.pngStap 3: Kamillethee zetten
Schenk het warme water over de kamille heen en laat dit ongeveer vijf minuten trekken.

icon-4.pngStap 4: Genieten!
Uw thee is klaar om gedronken te worden!