Kamillethee

Er bestaan vele verschillende soorten kruidenthee die elk hun eigen werking hebben. Zo ook kamillethee! Over deze thee wordt vaak gezegd dat het een ontspannende werking zou hebben. Is dit echt zo? En welke voordelen heeft deze thee nog meer? We vertellen je er alles over!

Wat is kamillethee?

Kamillethee wordt gemaakt van de kamilleplant. Het is een plant die lijkt op de paardenbloem en ook wel ‘Chamomile’ wordt genoemd. Het woord ‘Kamille’ stamt af van de Griekse taal en betekent letterlijk ‘op de grond groeiende appel’. De kruiden van de kamilleplant worden vaak gebruikt om een kruideninfusie of thee mee te bereiden.

Al benieuwd? Ontdek onze heerlijke kamille thee varianten Pickwick Slow Tea Camilla Sunday en Pickwick Kamille.

Is kamillethee gezond?

Al sinds honderden jaren wordt kamillethee gezien als ‘wonderthee’. Maar waarom eigenlijk? En wat zijn deze gezondheidsvoordelen? Dit zijn drie mogelijke voordelen van kamillethee:

Het is goed voor maag en darmen
Kamillethee kan je helpen bij het kalmeren van de maag en darmen, bijvoorbeeld bij buikkrampen. De kruiden in kamillethee bevorderen namelijk de spijsvertering, wat een effectief middel kan zijn bij maag- en buikpijn.

Het helpt bij ontspanning
Ben je een slechte slaper of ervaar je wel eens stress? Dan kan kamillethee mogelijk helpen. Kamille is een rustgevend middel wat kan helpen om te ontspannen. Ook kan het nervositeit verminderen waardoor het je rustiger maakt. Voor het bevorderen van uw nachtrust drink je deze thee ongeveer 30-45 minuten voor het slapen gaan.

Het kan keelpijn verzachten
Wist je dat kamille een belangrijk ingrediënt is in middelen tegen keelpijn? Kamille verzacht de keel en kan hiermee een geschikt middel zijn als je last hebt van keelpijn. Naast het slikken van tabletten met kamille, kun je ook kamillethee drinken wanneer je hier last van heeft. Meng een lepel honing in een kop kamillethee om het effect te versterken.

Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van andere theesoorten? We vertellen je er alles over!

Zelf kamillethee maken

Hoewel kamillethee verschillende gezondheidsvoordelen kent, kun je deze thee natuurlijk ook gewoon drinken voor de lekkere smaak! Zo zet je zelf een kop kamillethee:

icon-1.pngStap 1: Water koken
Zet kokend water op en laat dit vervolgens een paar minuten afkoelen.

icon-2.pngStap 2: Kamille toevoegen
Neem per kop kamillethee twee eetlepels gedroogde kamillebloemen of vier eetlepels verse bloemen. Voeg naarmate je de smaak wilt versterken of verzachten meer of minder bloemen toe.

icon-3.pngStap 3: Kamillethee zetten
Schenk het warme water over de kamille heen en laat dit ongeveer vijf minuten trekken.

icon-4.pngStap 4: Genieten!
Uw thee is klaar om gedronken te worden!