Jasmijnthee

Jasmijnthee is een groene thee met de bloemige smaak en geur van jasmijnbloesem. Met name in China is dit een welbekende theevariant. Lees hier meer.


Wat is jasmijnthee?

Jasmijnthee is een zeer geliefde theesoort afkomstig uit China. De jasmijnoogst vindt plaats in mei als de jasmijn bloeit zodat ze optimaal hun zoete bloemige aroma bevatten. Er kan onderscheid gemaakt worden tussen een pure jasmijnmelange (bevat alleen jasmijnbloesem, geen thee) en groene jasmijnthee waarbij de jasmijnbloesem tijdens het droogproces op de groene thee wordt gelegd. De jasmijnbloesem geeft op deze manier de jasmijngeur en smaak aan de groene thee. Pure jasmijnmelanges worden vaak geschonken in Chinese restaurants.

Pickwick Joy of Tea Green jasmin bevat groene thee, jasmijnthee en peer. Het heeft een subtiele, fruitige en licht bloemige smaak. De groene thee is Rainforest Alliance Gecertificeerd.


Jasmijnthee in een gezonde levenstijk

Jasmijnthee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën wanneer er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Jasmijnthee past dus prima in een gezonde levensstijl.

Voor alle voedingsmiddelen geldt het advies om voldoende te variëren en met mate te consumeren. Ook voor thee wordt aangeraden om voldoende af te wisselen tussen de verschillende varianten.