Gemberthee

Gember is afkomstig van de gemberwortel. Deze gemberplant behoort tot de familie waar ook kurkuma, kardemom en galangawortel onder vallen. Gember met heet water maakt gemberthee en gember kan ook verwerkt zitten in thee blends. Gemberthee is namelijk ook heel lekker in onze Slow Tea of in combinatie met lemongrass.

Is gemberthee gezond?

Gemberthee is al jaren fameus als een lichte en gezonde thee. Het bevat namelijk vele vitamines, mineralen en antioxidanten. Het drinken van gemberthee heeft dan ook een positieve invloed op ons lichaam. Deze positieve werking kan zich op verschillende manieren uiten.


Gemberthee en de spijsvertering
Gember kan helpen bij het stimuleren van de spijsvertering. Deze wortel heeft namelijk een gunstige invloed op ons maag- en darmstelsel. Het stimuleert de alvleesklier om enzymen aan te maken die helpen bij de afbraak van vetten en suikers. Bij het drinken van gemberthee kunt u snel van een opgeblazen gevoel af zijn!

Gemberthee heeft een zuiverende werking
Gember kan je lymfestelsel helpen om je lichaam te reinigen. De inname van gember zorgt ervoor dat er geen gifstoffen in de organen kunnen ophopen. Hiernaast helpt gember de doorbloeding van het lichaam.


Gemberthee heeft een verfrissende werking
Gemberthee kan helpen bij de reiniging van het gehemelte. Dit komt omdat gember voor een toename van speeksel in je mond zorgt. Hiermee gaat gember niet alleen een droge mond tegen, maar zorgt het ook voor een frisse adem!

Benieuwd naar de gezondheidsvoordelen van andere theesoorten? We vertellen u er alles over!

Zelf gemberthee maken

Gemberthee is op verschillende manieren te maken. U kunt het drinken door heet water te mengen met gemalen kruid, siroop, of gewoon verse gember. Hieronder hebben we het recept voor een verse gemberthee voor u uitgeschreven.


icon-1.pngStap 1: Water koken
Breng de gewenste hoeveelheid water aan de kook

icon-2.pngStap 2: Snijd de gember in plakjes
Snijd ondertussen de verse gember in plakjes en verwijder de schil. De hoeveelheid kunt u zelf bepalen: voor sterke thee meer plakjes dan voor wat lichtere thee.

icon-3.pngStap 3: Voeg gember toe
Zodra het water kookt, voegt u de plakjes gember toe. Laat het water voor enkele minuten zachtjes doorkoken.

icon-4.pngStap 4: Laat het intrekken
Na een paar minuten haalt u de pan van het vuur. Laat de gember nu nog enkele minuten intrekken.

icon-5.pngStap 5: Schenk de gemberthee in
Schenk de thee in en voeg eventueel nog wat sinaasappel of citroensap toe voor de smaak. Genieten maar!