Fruitthee

Er zijn diverse soorten fruitthee. Deze theevarianten zijn erg geliefd in Nederland en andere landen binnen Europa. De basis van fruitthee is zwarte thee, daarnaast bevat het vaak aroma’s en gedroogde fruitstukjes.


Wat is fruitthee?

Van oudsher, sinds de zeventiger jaren, wordt fruitthee gemaakt op basis van zwarte thee. De smaken waren eerst simpel, bijvoorbeeld aardbeithee of citroenthee. In de loop van de jaren zijn de ingrediënten en smaken enorm uitgebreid. Inmiddels zijn er ook fruittheeën met een andere basis dan zwarte thee, dit kan namelijk ook groene thee, witte thee of een combinatie van hibiscus en rozenbottel zijn. Een fruitthee op basis van hibiscus en rozenbottel is eigenlijk een fruitinfusie en geen fruitthee, want thee komt er niet aan te pas.

Koud te drinken als ijsthee

Heb je zin in een fris fruitdrankje? Maak dan zelf een ijsthee. De frisse smaak van fruitthee leent zich hier uitstekend voor. Voor traditionele ijsthee kun je het beste zwarte thee citroen gebruiken. Maak een grote pot sterke thee met kokend water, zoals op de verpakking staat aangegeven. Giet de thee vervolgens in een kan met ijsblokjes en laat het geheel afkoelen. Ijsthee is ook prima te maken met Pickwick Fruit Fusion.


Populaire smaken fruitthee

Heb je een favoriete smaak fruitthee? Van frisse, zomerse smaken tot een vollere vruchtensmaak: het is er allemaal. De meest populaire fruittheeën zijn:

Bosvruchtenthee

Bosvruchtenthee is een mix van zwarte thee, aroma en bosvruchten. De smaak is een combinatie van rode en blauwe bosvruchten: braam, aardbei, framboos, blauwe bes. Hierdoor ontstaat een intense, licht zoete, fruitige smaak.

Citroenthee

Citroenthee is één van de oudste smaken die er bestaat. Het is een mix van zwarte thee, aroma en citroenschilletjes. Dit zorgt voor een frisse smaak.

Aardbeithee

De zomerkoninkjes, zoals aardbeien worden genoemd, vormen met zwarte thee een perfecte combinatie. Door het toevoegen van aardbeiensmaak en aardbei stukjes ontstaat een lekkere, licht zoete thee.

Benieuwd naar alle overige theesoorten? Wij vertellen je er alles over!

Fruitthee in een gezonde levensstijl

Fruitthee bevat, net als alle andere theevarianten, geen calorieën indien er geen suiker, melk of andere toevoegingen worden gedaan. Daarnaast draagt het bij aan de dagelijkse vochtinname. Fruitthee past dus prima in een gezonde levensstijl. Varieer volop en consumeer met mate. Dat is het algemene advies voor een gebalanceerd voedingspatroon en dat geldt ook voor wat je drinkt.