D.E Dutch Originals

D.E Dutch Originals is onze meest premium koffielijn die we met veel trots en passie aan je introduceren. Geïnspireerd op het Hollands erfgoed en de historie van Douwe Egberts om er op uit te gaan en over de hele wereld te zoeken naar de beste smaken en de meest bijzondere ingrediënten. Deze inspiratie heeft geleid tot D.E Dutch Originals van Douwe Egberts. Originele smaken in een eigentijds jasje. Authentiek, van hoge kwaliteit en exclusief voor de horeca.

 


Onze eerste trots is Jan, een single origin uit Huehuetenango in Guatemala. Jan bestaat uit 100% gewassen Arabica bonen die op een hoogte van 2000 meter groeien. De frisse citrustonen en nootachtige afdronk komen het beste tot hun recht in een smaakvolle lungo. 

De koffie ontleent zijn naam aan de originele Jan, toegewijd koffieproever en hoofd van de kwaliteitsdienst van Douwe Egberts tussen de jaren ’70-’90. Er ontkwam geen koffie aan zijn keuring en ook deze nieuwe Jan kan zijn goedkeuring wegdragen.

Onze tweede trots is Theo, een met zorg samengestelde 100% Arabica blend uit Midden- en Zuid-Amerika. Theo is rijk en mooi in balans, met smaaktonen van rode bessen. Dankzij zijn ronde body en heerlijke afdronk van pure chocolade leent Theo zich perfect voor een unieke espresso, cappuccino of latte.

De originele Theo was het gepassioneerde hoofd van de branderij in dezelfde periode als Jan. Ook Theo heeft zijn zegen gegeven aan de blend die zijn naam draagt. Beide koffies hebben een smaakvol en eigenzinnig karakter die elkaar perfect aanvullen. De Arabica bonen van Jan zijn immers ook in de blend van Theo terug te vinden. Ze bieden een mooie reis door de beste smaken van Midden- en Zuid-Amerika. 

 

Voor Jan en Theo hebben wij voor UTZ gecertificeerde bonen gekozen. Hiermee staan wij voor duurzame landbouw, betere leefomstandigheden voor boeren en hun families en respect voor het milieu. Hierdoor oogsten de boeren een hogere kwaliteit koffie, genereren zij meer inkomsten en helpen zij aan het behoud van onze planeet. Duurzaam en dat proef je!

 

De speciaal voor D.E Dutch Originals geselecteerde kopjes en schotels zijn optimaal geschikt voor de horeca. Het servies is kras-, breuk- en vaatwasserbestendig en de vorm van de kopjes bevordert een mooie cremalaag. Met de bijbehorende suikersticks en melkcups maak jij de koffiebeleving voor jouw gasten helemaal compleet.

Wanneer jij kiest voor D.E Dutch Originals, bieden wij je graag marketingondersteuning aan met als doel om jouw koffie- en theecategorie te laten groeien.