Terug naar het overzicht

Piazza D'Oro

WITTE CHOCOLADE VENKELTRUFFELS

Mini dessert

Ingrediënten

Voor ongeveer 15-20 gevulde truffels

  • 1 eetlepel venkelzaad
  • 125 ml slagroom
  • 240 gr witte chocolade, in kleine stukjes gehakt
  • 1 theelepel zeezoutvlokken
  • 2 eetlepels cacaopoeder

Benodigdheden

  • Pannetje
  • Vijzel
  • Zeef
  • Kom

Stap 1:

Rooster het venkelzaad in een droge koekenpan. Stamp fijn in een vijzel.

Stap 2: 

Verwarm de slagroom samen met de gestampte venkelzaadjes zachtjes in het pannetje. Zet het gas uit zodra de slagroom warm is. Laat dit 30 minuten staan.

Stap 3:

Doe de witte chocolade in een kom. Breng de slagroom aan de kook. Giet de room door een zeef over de chocolade heen. Laat 1 minuut staan en meng de witte chocolade en slagroom tot het mengsel glad is.

Stap 4:

Laat de chocolade opstijven. Dit kan ook voor een paar uurtjes in de koeling. 

Stap 5:

Maak balletjes (1 theelepel vol) van de ganache. Doe wat cacao in een bakje en rol de balletjes er doorheen. Bestrooi ze tot slot met wat zeezout. Bewaar ze in de koeling, dan blijven ze ongeveer een week goed.