Terug naar het overzicht

Douwe Egberts

STERANIJS MACARONS

Mini dessert

Ingrediënten

Voor ongeveer 15-20 gevulde macarons

  • 3 steranijs
  • 3 middelgrote eieren
  • 250 gram fijne suiker
  • 250 gram bloem

Ganache

  • 250 ml slagroom
  • 240 gr puree van chocolade van 60%
  • 15 gram boter

 

Benodigdheden

  • Vijzel
  • Mixer
  • Kom
  • Klein pannetje
  • Pollepel
  • Spuitzak

Stap 1:

Doe de eieren samen met de suiker in de kom van de mixer en meng ze op een gemiddelde stand tot ze luchtig zijn, ongeveer 10 minuten.

Stap 2: 

Stamp de steranijs fijn in de vijzel. Zeef de steranijs vervolgens en doe dit in een kom, samen met de gezeefde bloem. Schep dan het mengsel van bloem en steranijs voorzichtig door het eiermengsel. 

Stap 3:

Bedek een bakplaat met bakpapier. Doe het beslag in een spuitzak met een spuitmondje van 6 mm en spuit kleine bergjes op de bakplaat (middellijn 4 cm).

Laat de macarons 2 uur licht uitdrogen op de plaat.

Stap 4:

Verwarm de oven voor op 180 C˚. Bak de macarons ongeveer 6 tot 8 minuten. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Stap 5:

Breng voor de ganache de slagroom aan de kook op een middelmatig vuur. Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade en boter toe. Roer hier vervolgens een homogene massa van. Doe de ganache in een spuitzak en spuit deze op platte kant van de macaron. Plaats hier dan voorzichtig een andere macaron bovenop. De macarons kunnen buiten de koeling bewaard worden.