Terug naar het overzicht

Piazza D'Oro

SPECULAAS MARSHMALLOWS

Mini dessert

Ingrediënten

  • 2 eiwit
  • 12 blaadjes gelatine
  • Snufje zout
  • 500 gr suiker
  • 350 ml water
  • 1 eetlepel speculaaspoeder
  • Poedersuiker
  • Maïzena

Benodigdheden

  • Pan
  • Thermometer
  • Mixer
  • Bakvorm
  • Zeefje

Stap 1:

Doe de suiker in een pan met water. Breng aan de kook totdat het 127 C˚ is. Op die manier ontstaat een siroop. Los de gelatineblaadjes op in koud water. 

Stap 2: 

Knijp het water uit de gelatine en voeg toe aan de siroop. Doe de eiwitten in de kom en klop stijf. Giet de siroop al kloppend toe aan de eiwitten, samen met de speculaaspoeder. 

Stap 3:

Klop het mengsel in ongeveer 10 minuten koud. Meng gelijke delen poedersuiker en maïzena door elkaar en bedek met dit mengsel een bakvorm.

Stap 4:

Giet het marshmallowbeslag in de bakvorm, strijk glad uit en bedek met een laagje van het poedersuiker-maïzenamengsel. Laat het mengsel afkoelen en opstijven. 

Stap 5:

Snijd in kleine blokjes en rol ze door het poedersuiker-maïzenamengsel. Bewaar de marshmallows in luchtdichte plastic doos.