Terug naar het overzicht

Laurentis

PANNELETTES MET PIJNBOOMPITJES EN MARSEPEIN

Mini dessert

Ingrediënten

  • 200 gram amandelmeel
  • 150 gram suiker
  • Geraspte schil van 1 citroen
  • 3 eetlepels water
  • 1 eiwit (ongeveer 30 gram)
  • 200 gram pijnboompitjes
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Grote kom
  • Vershoudfolie
  • Kommetje
  • Rasp
  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Eventueel keukenmachine 

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 180 C˚. Doe het amandelmeel samen met de suiker, de citroenrasp en het water in een kom en vorm er een bal van. Op die manier krijgt u marsepein. Hiervoor kunt u ook de keukenmachine gebruiken. Pak de bal in vershoudfolie en laat het 1 uur rusten in de koelkast.

Stap 2: 

Vorm balletjes van de marsepein. 

Stap 3:

Klop 1 eiwit los in het kommetje. Rol de balletjes door het eiwit en daarna door de pijnboompitten. Druk de pitjes licht in het balletje.

Stap 4:

Bedek de bakplaat met bakpapier. Rol de bolletjes nog een keer door het eiwit en plaats de bakplaat in de oven. Bak de panellettes ongeveer 6 minuten, totdat de pijnboompitjes goudbruin zijn. Je kunt ze, verpakt in een luchtdichte plastic doos, ongeveer 3 dagen bewaren.