Terug naar het overzicht

Laurentis

MERINGUES MET ROZENWATER EN PISTACHE

Mini dessert

Ingrediënten

Voor 30 meringues

  • 100 g eiwit
  • 200 g fijne suiker
  • Druppels citroensap
  • ¼ theelepel rozenwater
  • 30 gr pistachenootjes

Benodigdheden

  • Mixer
  • Bakpapier
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Spuitzak
  • Ovenplaat

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 110 C°. Wrijf een kom in met wat druppels citroensap.

Stap 2: 

Doe de eiwitten in een kom en klop ze stijf. Voeg beetje bij beetje de suiker toe en klop totdat de meringue dik en glanzend is. Voeg het rozenwater toe.

Stap 3:

Bedek een bakplaat met vetvrij papier en lepel of spuit de meringues op de plaat. Hak de pistachenootjes fijn en strooi ze over de meringues.

Stap 4:

Bak ze ongeveer 1 uur in de oven. Zet de oven na 10 minuten op 100 C°. Laat ze afkoelen en bewaar in een luchtdichte plastic doos.