Terug naar het overzicht

Piazza D'Oro

MATCHA (GROENE THEE) MADELEINES

Mini dessert

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 stuks

  • 100 gram suiker
  • 100 gram bloem
  • 1 ei
  • Citroenrasp en sap van ½ citroen
  • ¾ theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel matchapoeder
  • 100 gram boter en wat extra boter voor de bakvorm

Benodigdheden

  • Mixer (hand)
  • Kom
  • Rasp
  • Bakvorm voor madeleines
  • Kwastje
  • Klein pannetje

 

Stap 1:

Verwarm oven voor op 200 C˚. Smelt het beetje extra boter in een klein pannetje en vet hiermee de bakvorm in. Bestrooi licht met wat bloem. Het teveel aan bloem kunt u eraf schudden.

Stap 2: 

Klop de eieren en suiker luchtig in een kom. Schep de andere ingrediënten hier voorzichtig doorheen. Laat 15 minuten staan.

Stap 3:

Vul elk vormpje in het Madeleine-bakblik voor ¾ met het beslag. Zet ze voor 8-9 minuten in de oven. Laat ze 1 minuut afkoelen en haal ze dan voorzichtig uit de bakvorm. Leg ze op een rooster en bestrooi ze met poedersuiker. Bewaar de madeleines in een luchtdichte plastic doos.