Terug naar het overzicht

Laurentis

CHOCOLATE CHIP BISCOTTI

Mini dessert

Ingrediënten

Voor ongeveer 40 stuks

  • 300 gr bloem
  • 110 gr fijne suiker
  • 40 gr bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel bicarbonaat
  • ¼ theelepel zout
  • 2 grote eieren
  • 1 grote eidooier (bewaar om te bestrijken, of als extra voor het deeg indien nodig)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 170 gr Chocolate Chips

Benodigdheden

  • Mixer
  • Kom
  • Kwastje
  • Snijplank
  • Broodmes
  • Bakpapier
  • Ovenplaat

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 160 C˚. Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier. 

Stap 2: 

Doe de droge ingrediënten in de kom van een mixer. Klop in een kommetje de 2 eieren en eidooier los en meng met het vanille-extract. 

Stap 3:

Zet de mixer aan op lage snelheid en voeg het eimengsel toe, net zolang totdat er zich een deeg vormt. Voeg, indien het deeg te droog is, een beetje van het eiwit toe. Meng de chocolate chips erdoorheen.

Stap 4:

Bestrooi de werkbank met wat bloem en kneed hierop het deeg lichtjes. Snijd het deeg in 2 gelijke stukken.

Stap 5:

Vorm beide stukken als een ‘baksteen’ van 20 cm lang en 4 cm breed. Leg ze op de bakplaat, bestrijk met het eiwit en besprenkel met wat suiker.

Stap 6: 

Bak in de oven voor ongeveer 50 minuten. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen.

Stap 7:

Snijd beide stukken in diagonale plakjes van 1 cm dik. Leg de Biscotti op de bakplaat en bak opnieuw 10 minuten in de oven. Haal ze eruit, draai ze om en bak nog eens 10 minuten.

Stap 8:

Laat de Biscotti afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte plastic doos.