Terug naar het overzicht

Douwe Egberts

CHOCOLADE BALSAMICO MACARONS

Mini dessert

Ingrediënten

Voor ongeveer 20 macarons

  • 3 eiwitten
  • 1 eetlepel balsamicostroop
  • 5 theelepels fijne suiker
  • 210 gr geraspte kokos
  • 85 gr chocolate chips
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Kom
  • Garde
  • Maatlepel
  • Bakpapier
  • Ovenplaat

 

 

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 180 C ˚. Klop in een kom de eiwitten, balsamicostroop, suiker en zout luchtig. Meng voorzichtig de geraspte kokos en chocolate chips erdoorheen.

Stap 2: 

Bedek een bakplaat met bakpapier en maak balletjes van het beslag, ter grootte van 1,5 theelepel, en leg ze op de plaat. Gebruik natte handen om ze mooi te vormen.

Stap 3:

Bak in de oven in ongeveer 15 minuten goudbruin. Haal uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Bewaar ze in een luchtdichte plastic doos.