Terug naar het overzicht

Douwe Egberts

BOTERKOEK MET BASTOGNEKOEKEN

Mini dessert

Ingrediënten

Bodem van Bastognekoeken

  • 50 gram boter
  • 160 gram Bastognekoeken

Boterkoekbeslag

  • 300 gram boter op kamertemperatuur
  • 300 gram bloem
  • 200 gram suiker
  • Vanille-extract naar smaak
  • 1 ei
  • Snufje zout

Benodigdheden

  • Keukenmachine of kom met pureestamper
  • Bakvorm 20 bij 20 cm
  • Bakpapier
  • Kom
  • Pannetje
  • Kwastje 

Stap 1:

Verwarm de oven voor op 200 C˚. Boter de bakvorm in en bedek bodem met bakpapier.

Stap 2: 

Smelt 50 gram boter in een pannetje. Stamp de Bastognekoeken fijn met stamper of keukenmachine en meng de boter er doorheen. Verdeel het mengsel over de bodem van het bakblik en druk het goed aan. Zet het bakblik in de koelkast.

Stap 3:

Klop de boter luchtig, samen met de suiker en een snufje zout. Voeg dan de bloem toe en kneed dit tot een bal. Verdeel het beslag gelijkmatig over de Bastognekoekbodem. Trek met een vork strepen over het beslag.

Stap 4:

Klop het ei los en gebruik het kwastje om hiermee de bovenkant van het boterbeslag te bestrijken.

Stap 5:

Zet de boterkoek in de oven en bak in 20 minuten goudbruin. Je kunt de boterkoek gekoeld bewaren, haal voor gebruik tijdig uit de koeling.