Pistonmachine

Bent u op zoek naar een pistonmachine? Deze halfautomatische koffiemachines zijn geschikt voor alle koffiesoorten. Met een pistonmachine schenkt u koffie van hoge kwaliteit. Ieder kopje is verser dan vers!

Pistonmachines voor uw horecazaak

Astoria Core 600 2-groeps

Espresso koffie
Met verse koffiebonen voor de complete koffiebeleving

Gemiddeld aantal gasten
11 variatiemogelijkheden
30 sec/kopje


Schoonmaaktijd
42 minuten per week

La Marzocco Linea

Espresso koffie
Met verse koffiebonen voor de complete koffiebeleving

Groot aantal gasten
11 variatiemogelijkheden
30 sec/kop


Schoonmaaktijd
42 minuten per week

Wat is een pistonmachine?

Een pistonmachine is een halfautomatische koffiemachine. Anders dan bij een volautomaat, moeten de bonen bij een pistonmachine zelf gemalen worden. We hebben verschillende koffiemolens in het assortiment die hiervoor gebruikt kunnen worden. U kunt hier ook (vers)gemalen bonen voor gebruiken. De pistonmachine verhit het water voor u tot precies de goede temperatuur. Ook zorgt de machine voor de druk die nodig is om het water door de koffie te persen.


Waarom kiezen voor een halfautomaat?

Pistonmachines worden veel gebruikt voor koffie in de horeca. Bij het gebruik van een halfautomatische espressomachine heeft de barista veel controle over het maken van de koffie. Zo kan er zelf gevarieerd worden in hoeveelheid en mate van aandrukken van de koffie. Ook kan de barista nauwkeurig bepalen hoeveel water er door het filter loopt. Daarnaast creëert u met behulp van de ingebouwde boiler uw eigen perfecte melkschuimlaag. De authentieke koffiepurist heeft het koffieproces hiermee geheel in eigen hand. Een pistonmachine is compacter dan een volautomaat. Heeft u enige barista ervaring en niet veel ruimte voor uw koffiemachine? Dan is een pistonmachine wellicht een goede keuze.

"Doordat u de controle heeft over het gehele koffieproces, bepaalt u zelf de precieze sterkte en hoeveelheid" - Lisanne Booij

Wat voor koffiesoorten kan ik maken met een pistonmachine?

Met een halfautomatische espressomachine kunt u alle koffiesoorten maken die u wenst. Doordat u de controle heeft over het gehele koffieproces, bepaalt u zelf de precieze sterkte en hoeveelheid. Het stoompijpje zorgt er daarnaast voor dat u uw eigen melk op kunt schuimen voor het maken van een cappuccino of latte macchiato. Inspiratie nodig voor een origineel kopje koffie? Zie hier onze koffierecepten.

Onderhoud en reiniging van een halfautomaat

Een pistonmachine heeft net zoveel periodiek onderhoud nodig als een volautomaat: af en toe een servicebeurt is aan te raden. Een zelfreinigingsfunctie heeft een halfautomatische espressomachine niet. Qua schoonmaken vraagt de pistonmachine daarom wat meer aandacht dan een volautomatische koffiemachine. Naast regelmatig ontkalken en doorspoelen, moet na elk kopje koffie de filterhouder worden leeggegooid en alles weer goed worden schoongemaakt voor het volgende gebruik.

Halfautomaat of volautomaat; welke past bij u?

Welke machine het beste bij uw bedrijf past, hangt af van uw wensen. Bij de volautomatische koffiemachine gaat u voor gemak: een kopje koffie kost weinig tijd en de machine is eenvoudig in het onderhoud. Het gebruik van de halfautomatische koffiemachine is arbeidsintensiever maar u creëert er wel keer op keer een uniek kopje koffie mee. Ontvang vrijblijvend advies op maat en ontdek welke machine het beste bij uw situatie past.

Pistonmachine kopen?

Wilt u een pistonmachine kopen? Onze adviseurs staan u graag te woord met advies over de beste pistonmachine voor uw situatie. Neem contact met ons op en u krijgt binnen 24 uur vrijblijvend advies door één van onze experts.

De beste bonen voor uw koffiemachine

Zoekt u de perfecte bonen voor uw koffiemachine? Jacobs Douwe Egberts Professional heeft voor elke koffiemachine de beste bonen.