SPECIAAL VOOR HORECA ONDERNEMERS

Met deze vijf tips haalt u meer omzet uit koffie en thee

Een kopje koffie of thee is in de horeca de gewoonste zaak van de wereld. Maar het verdienpotentieel is vaak groter dan de meeste ondernemers denken. Koffie en thee kunnen namelijk flink wat opleveren, als ze op de juiste manier worden geserveerd. Haal het maximale uit uw kopje koffie en thee met deze vijf praktische tips.

1. VERGROOT DE BETROKKENHEID DOOR IETS EXTRA'S TE BIEDEN

Geef uw koffie en thee iets extra’s mee met een authentiek verhaal en een onderscheidende manier van serveren. Denk hierbij aan de keuze voor een lekker koekje bij de koffie, een bijzonder likeurtje, speciaal servies of een lokaal streekproduct. Waar u ook voor kiest, zorg ervoor dat het past bij uw bedrijf en dat uw medewerkers het verhaal erachter kunnen vertellen. Zo vergroot u niet alleen de betrokkenheid bij uw gasten, maar ook bij uw medewerkers.

2. MAAK SMAAKVOLLE BESCHRIJVINGEN EN VERDIEN BIJNA DERTIG PROCENT MEER OMZET

Aantrekkelijke beschrijvingen van koffie of thee doen wonderen voor de beleving van jouw product. Sterker nog, uit onderzoek is gebleken dat deze bijdragen tot wel 27% meer omzet. Geen overbodige luxe dus om te investeren in een aandachtig vormgegeven koffiekaart met een omschrijving waar het water van in de mond loopt. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze recepten voor onweerstaanbare (en marge-rijke) koffie-theespecials. Zoals de Chocolate chip Macchiato, Ginger Green Paradise, Iced tea special en de Choco nutty. 

 

3. KIES DE JUISTE MUZIEK EN VERDIEN VIJFTIG CENT EXTRA PER KOPJE

De juiste muziek op de achtergrond kan een interessante bijdrage leveren aan een hogere omzet. Uit onderzoek blijkt zelfs dat een stijging van gemiddeld vier procent mogelijk is. Vooral klassieke muziek of rustige akoestische muziek op een prettig volume valt in de smaak. Voor een gemoedelijke sfeer met de juiste muziek blijken gasten al snel bereid om vijftig procent meer aan hun koffie uit te geven. Niet verkeerd toch?

 

 

4. VARIEER IN UW ASSORTIMENT EN VERHOOG DE OMZET MET VIJFTIEN PROCENT

Door uw gasten een gevarieerde keuze aan te bieden, kunt u tot vijftien procent meer omzet generen. Serveer in de zomer bijvoorbeeld zelfgemaakte ice(d) tea. Of bied uw klanten een combi-deal aan en vergroot daarmee de kans op de verkoop van een extra product. Bijvoorbeeld een lekker stuk appelgebak of een croissant. De kunst is vooral om te blijven verrassen en promotieacties af te wisselen zodat uw klanten altijd weer een reden hebben om terug te komen.

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen bij het behalen van meer omzet in uw onderneming en wat wij daarin voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en ontvang advies op maat.

 

5. ZET EEN BORD OP DE STOEP EN VERHOOG UW OMZET MET VIJFTIEN  PROCENT

 

Buitenreclame is één van de weinige reclame-uitingen die potentiële klanten niet kunnen ontwijken. Bewust of onbewust vangen ze uw boodschap dus altijd op. Met een eenvoudig bord op uw stoep kunt u zorgen voor een stijging van vijf procent in de omzet. Genoeg reden dus om met een tekst of actie te komen die direct in het oog springt. houd het kort en gebruik maximaal zeven woorden. ’De koffie staat klaar!’ is een oude bekende. Maar hoe origineler, hoe beter.

 

Benieuwd hoe wij u verder kunnen helpen bij het behalen van meer omzet in uw onderneming en wat wij daarin voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op en ontvang advies op maat.

ADVIES OP MAAT

Bovenstaande tips zijn samengesteld met experts bij Jacobs Douwe Egberts Professional en horecadeskundigen die niet alleen weten hoe u een uitstekende koffie of thee serveert, maar ook hoe u dat op een winstgevende manier kunt doen.

 

Het assortiment van Jacobs Douwe Egberts Professional levert al generaties lang een uitgebreid assortiment koffie, thee en aanverwante producten aan de horeca. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Ontdek onze merken, speciaal voor de horeca.