Uitwaaien en relaxen met een kop kwaliteitskoffie

Jacobs Douwe Egberts Professional spreekt met Dolf Groenewegen, ‎eigenaar van strandpaviljoen Willy Zuid, over de rol van Douwe Egberts koffie in zijn strandpaviljoen.

Onze gasten komen om heerlijk uit te rusten van een wandeling langs de Noordzee, in de zon op het terras of lekker beschut binnen. Ons open, lichte en houten interieur heeft veel weg van het Katwijkse strand. Waar je natuurlijk ook geweldig op uitkijkt. Willy Zuid is een no-nonsensestrandtent, we willen gewoon dat iedereen zich thuis voelt bij ons.

‘De eerste kop koffie van de dag is voor mij het belangrijkste: ik start niet op zonder. Drink ik ‘m ook nog op het strand in de zon maar uit de wind, dan kan mijn dag écht niet meer stuk.’ Jeanet van Rhijn – gast bij Willy Zuid

 

Stapje extra

Bestellen gasten een gebakken tongetje maar zijn die op, dan gaan we gewoon naar de winkel. Ook op het gebied van koffie zetten we een stapje extra. Sinds een jaar hebben we Dutch Originals van Douwe Egberts: Jan en Theo. Speciale bonen met een intense, authentieke koffiesmaak. Schenk je geen bijzondere koffie, dan loop je tegenwoordig klanten mis: de koffielat ligt een stuk hoger. 

‘Vorig jaar vond ik de koffie hier niet lekker, dus dronk ik alleen thee. 
Nu kan ik de cappuccino's niet weerstaan!’ 


Jeanet van Rijn, gast bij Willy Zuid

Beleving

Gasten worden veeleisender en beleving is belangrijker geworden. Met Douwe Egberts komen we tegemoet aan die verwachtingen. Zo besteden we samen veel aandacht aan service en aankleding. Mooi kopje, lepeltje links en altijd een glaasje water erbij. Dat laatste zie je nog weinig, terwijl ook dit bijdraagt aan de ontspannen strandbeleving.

Strandbezoekers drinken hier de hele dag door koffie, maar vooral tussen tien en halftwaalf draait onze machine op volle toeren. Van buurtbewoners tot dagjesmensen en vakantiegangers: iedereen komt hier om relaxt te zonnen of uit te waaien. Willy Zuid draagt bij aan die beleving door hen een gemoedelijke omgeving te bieden, waarin ze optimaal kunnen genieten van hun cappuccino.

Afgezien van de lekkere koffie bevalt de samenwerking met Douwe Egberts ook gewoon erg goed. Van conceptinrichting tot servies, suikerstaafjes en melkcupjes: alles draagt bij aan de experience die we willen bieden.