MEER RENDEMENT UIT KOFFIE EN THEE IN DE ZORG: 8 WEETJES

Commercie en zorg combineren: het blijft zoeken naar de juiste balans. Maar het is ook nodig. Want met vrije zorgkeuze en de druk op budgetten, zoeken zorgorganisaties naar nieuwe manieren om inkomsten te genereren. Met deze acht weetjes en bijbehorende tips laten we zien hoe u meer rendement kunt halen uit uw koffie en thee.


SMAAK

Bijna de helft van uw gasten - na het aspect “smaak”- een extraatje bij de koffie het belangrijkste vindt?

Tip: serveer een koekje, likeurtje of een glaasje water bij de koffie of thee.


SERVIES

Gasten een hogere smaakverwachting hebben wanneer koffie of thee in merk-servies geserveerd wordt dan wanneer u merkloos servies gebruikt?

Tip: serveer uw koffie in Douwe Egberts servies en uw thee in Pickwick servies voor de optimale smaakbeleving.

SPECIALS

Koffie specials zijn luxe variaties met verschillende smaken. Slow Tea specials zijn zowel warme als koude variaties met vers fruit en verschillende kruiden. Het zijn ware traktaties. Het verleiden van uw gasten met specials kan zorgen voor een omzetstijging van 27%.

Tip: verleid uw gasten met onze koffie- en theespecials en behaal hogere marges per glas.

KEUZEMOGELIJKHEDEN

Door keuzemogelijkheden aan uw gasten te bieden, kunt u tot 15% meer omzet genereren. Denk bijvoorbeeld aan het uitbreiden van uw theeassortiment.

Tip: speel in op de seizoenen. Serveer in de zomer bijvoorbeeld een zelfgemaakte, gezonde en 100% natuurlijke ijsthee naast het reguliere thee-assortiment. En in de winter een warme Choco Nutty  met hazelnootsiroop en kaneel. Ontdek met welke koffie-  of theespecials u uw gasten kunt verleiden.


COMBINEREN

15% van uw gasten kiest voor een tweede product als u een combi-deal aanbiedt.

Tip: serveer bijvoorbeeld de altijd succesvolle combinatie van een koffie met een stuk appelgebak voor één vaste prijs.


PERFECT SERVE

Gasten zijn bereid tot 33% meer te betalen als hun cappuccino er representatief uitziet. Weten hoe u de perfecte cappuccino maakt? Dat leest u hier.

Tip: het loont om te investeren in ‘the perfect serve’. Serveer de koffie altijd met suiker, melk en koekjes van één merk voor een herkenbare en consistente uitstraling. Ontdek onze verschillende merken.


SPAARKAART

Zet spaarkaarten in en de omzet kan met 10% stijgen binnen de groep mensen die niet frequent koffie of thee komen drinken.

Tip: het loont om te investeren in ‘the perfect serve’. Serveer de koffie altijd met suiker, melk en koekjes van één merk voor een herkenbare en consistente uitstraling. Ontdek onze verschillende merken.


PREMIUM

U kunt gemiddeld 12% meer marge halen op een kop thee als u kiest voor een premium thee-assortiment zoals Slow Tea.

Tip: gebruik in uw restaurant een luxere thee dan elders in de zorginstelling. Op deze manier begrijpen gasten ook waarom ze voor een thee in het restaurant moeten betalen en zijn ze daar ook eerder toe bereid.