D.E hard cup

Ons initiatief om te voldoen aan de nieuwe SUP-regels

De Europese Unie en de Nederlandse overheid gaan nieuwe regels introduceren omtrent eenmalig gebruik van wegwerpbekers met plastic. Het doel is het bevorderen van het gebruik van herbruikbare bekers. Het target van de overheid is een reductie van 40% op het gebruik van wegwerpbekers en voedselverpakkingen met plastic. Dit wil de overheid bereiken door de volgende maatregelen te treffen:

  • Vanaf 1 juli 2023 mogen plastic-houdende voedselverpakkingen voor consumptie onderweg, afhalen of bezorgen niet meer gratis aangeboden worden.
  • Vanaf 1 januari 2024 wordt binnen de categorie ‘consumptie ter plaatse’ het gebruik van wegwerp bekers met plastic verboden.

Op deze regels zijn een aantal uitzonderingen. In bepaalde gevallen wegwerp bekers met plastic nog wel toegestaan namelijk:

  • Wanneer er minimaal 75% hoogwaardig gerecycled worden in 2024, en voor minimaal 90% in 2027. Voor wegwerpbekers met plastic is dit hoogwaardig recyclen momenteel niet mogelijk.
  • In zorginstellingen. Het gaat dan om de non-publieke ruimtes, zoals poli’s. In de voor het publiek toegankelijke café's, restaurants, bars en kantoren geldt de uitzondering niet.
  • In gesloten inrichtingen.

Voordelen van de D.E hard cup

Zero waste

De D.E hard cup is een herbruikbare koffiebeker gemaakt om minstens 400 wasbeurten mee te gaan. Dit is de meest duurzame vervanger van de kartonnen koffiebeker. De hard cup is geproduceerd in Duitsland en gemaakt van 100% recyclebare polypropyleen uit Europa. Duurzaamheid en circulariteit zijn belangrijke speerpunten voor Jacobs Douwe Egberts Professional, daarom is deze D.E hard cup ontwikkeld om aan het einde van zijn levensduur gerecycled te worden. Jacobs Douwe Egberts Professional introduceert dan ook een programma waarbij wij de D.E hard cup bij klanten inzamelen om deze tot nieuwe hard cups te recyclen. Dit maakt de hard cup een zero waste oplossing.

Je drinkt koffie en thee het lekkerst uit de D.E hard cup

De D.E hard cup is 250cc en speciaal ontworpen voor de beste koffie en thee ervaring. De beker voelt kwalitatief aan en heeft een frisse witte uitstraling. Uiteraard geeft het materiaal geen geur af en heeft het geen invloed op de smaak van de koffie. De schuimbeleving bij cappuccino is heel hoog, zodat de hard cup ook perfect zonder deksel gebruikt kan worden.

Handig: stapelbaar en met deksel en bekertray verkrijgbaar

De D.E hard cup is goed stapelbaar en heeft de perfecte maat voor in de JDE onderzettafels, zodat je de hard cup goed kan opbergen naast de koffiemachine. Je kan de D.E hard cup bestellen met of zonder deksel én je hebt de mogelijkheid tot het bestellen van kartonnen sleeves en bekertrays. Zo kun je ook met de hard cup gemakkelijk koffie blijven halen voor je collega’s!

D.E hard cups schoonmaken

De D.E hard cup is vaatwasser bestendig en is speciaal ontworpen voor de vaatwasmachine. Aan de onderkant van de hard cup zijn afvoergleuven om waterophoping in vaatwasmachine te voorkomen. Daarnaast is de hard cup gemaakt van een dikker materiaal, waardoor deze goed droogt. De meeste professionele vaatwasmachineleveranciers hebben speciaal glansmiddel voor herbruikbaar plastic. Hierdoor komt het droog uit de vaatwasser en kun je de D.E hard cup direct stapelen. Ook een consumenten vaatwasmachine is te gebruiken in combinatie met de D.E hard cup. Gebruik dan wel vaatwasmachineblokjes zonder geurtoevoeging.

Fair Flavours

Wat betekenen de nieuwe single-use plastic regels voor jou?

Op woensdag 16 november hebben we onze klanten uitgenodigd voor het JDE Professional Fair Flavours evenement, met als onderwerp de impact van de single-use plastics regelgeving op de koffiebeker.

Heb je het event gemist of wil je de video of slides nog eens bekijken? Klik dan hier.

Kijk terug op het event

Porselein & glazen

Voor elk drankje en ieder merk hebben wij de perfecte kop of het perfecte glas. Hiermee creëer je de meest premium koffie- en thee ervaring. We hebben een breed assortiment aan prachtig en sfeervol porselein en glas. Van Pickwick glazen tot Douwe Egberts mokken. JDE porselein en glaswerk is altijd vaatwasser bestendig, wanneer vaatwasmachineblokjes zonder geurtoevoeging gebruikt worden.

Benieuwd naar ons gehele glas en porselein portfolio? Klik dan hier!

 

Wegwerpbekers zonder plastic

Op dit moment bestaan er nog geen wegwerpbekers zonder plastic coating. Ook biologische afbreekbare plastic coating is plastic en daarom niet meer toegestaan. We zijn op dit moment bezig met het ontwikkelen van een 100% plasticvrije papieren beker, we verwachten deze per december 2023 te kunnen aanbieden. Deze beker kan gebruikt worden op locaties waar herbruikbare bekers echt niet mogelijk zijn.

Wegwerpbeker mét plastic coating

Wegwerpbeker met plastic coating mogen alleen nog gebuikt worden voor to-go locaties, zorg locaties en gesloten instellingen. Voor deze locaties zullen we PE bekers van Douwe Egberts, Pickwick en Piazza D'Oro op voorraad houden.