De perfecte koffiecorner voor jouw bedrijf

Een mooie koffiecorner met lekkere koffie op werk zorgt voor een fijne ervaring met jouw kantoor of bedrijf. Voor zowel de bezoeker als de medewerker is deze sociale plek uiterst geschikt voor een goed gesprek of (kort) overleg. Wij delen graag onze tips met je voor de perfecte koffiehoek op jouw kantoor.


De centrale ontmoetingsplek van de werkvloer

Een koffiecorner is het visitekaartje van jouw bedrijf: dit is de plek waar je jouw gasten ontvangt. Of jouw bedrijf nu groot of klein is, een leuke koffiecorner is waardevol voor ieder bedrijf. Daarnaast is een koffiehoek een ideale ontmoetingsplek voor collega’s. Met een kopje koffie binnen handbereik wordt het werkoverleg nog aangenamer.

Welke koffiecorner past bij mijn bedrijf?

Het samenstellen van een koffiehoek kan op veel verschillende manieren. Je maakt hem zo uitgebreid als je wilt: ieder bedrijf heeft tenslotte haar eigen behoeften en wensen. Om te bepalen hoe hij eruit komt te zien, kun je rekening houden met de volgende factoren:

1. Grootte van jouw bedrijf 

Het aantal werknemers dat gebruik moet maken van de koffiecorner is bepalend voor de omvang van de koffiehoek. Natuurlijk wil je dat er voldoende zit- en staplekken beschikbaar zijn. Ook bepaalt de grootte van het bedrijf de hoeveelheid koffiemachines die nodig zijn. Ook hiervoor moet er voldoende ruimte zijn.

2. Soort koffiemachine

Ga je voor snelheid en efficiëntie? Of kies je voor luxe en mag het zetten van een kop koffie wat meer tijd kosten? De functies die jouw koffiemachine moet hebben, is bepalend voor het soort professionele koffiemachine dat je kiest.

3. Koffievariaties

Van welke koffiesoorten wil je jouw gasten of medewerkers laten genieten? De soorten koffie die je schenkt, zijn medebepalend voor de inrichting van jouw koffiehoek. Kies je voor de standaard variaties zoals de lungo en de cappuccino. Of wil je jouw medewerkers en gasten ook kunnen laten genieten van bijvoorbeeld een latte macchiato.


4. Het juiste glaswerk

Daarnaast kun je de soorten koffie ook afstemmen op het servies. Drinken jouw medewerkers bijvoorbeeld graag een latte macchiato? Dan kun je hier mooie latte macchiato glazen voor gebruiken. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor kartonnen koffie- en theebekers.

 
5. Aankleding en inrichting koffiecorner 

Voor de aankleding kun je kiezen voor het plaatsen van een onderzetmeubel dat past bij de bedrijfs koffiemachine. Het gebruik van passende meubels zorgt voor de perfecte uitstraling van jouw kantoor. Ook moet je nadenken over eventuele accessoires die je wilt gebruiken. Met bijvoorbeeld een dispenser of bekerorganiser houd je de koffiehoek netjes en bied je jouw collega’s net dat beetje extra.

 "Een leuke koffiecorner is waardevol voor ieder bedrijf."


Waar plaats ik de koffiecorner?

De koffiehoek komt het meeste tot zijn recht op een centrale plaats op de werkvloer.  Hij moet goed bereikbaar zijn en uitnodigen tot een goed gesprek. Op de juiste locatie creëer je een open werkplek en een gastvrij ontvangst.


Tips & Tricks

Heb je nog geen koffiehoek of wil je tips ontvangen voor de beste inrichting? Download het ebook ‘Tips & Tricks voor jouw ideale koffiecorner'. Deze tips zijn samengesteld door onze eigen koffie- en thee experts.