De perfecte koffiecorner voor uw bedrijf

Een mooie koffiecorner met lekkere koffie zorgt voor een fijne ervaring met uw kantoor of bedrijf. Voor zowel de bezoeker als de medewerker is deze sociale plek uiterst geschikt voor een goed gesprek of (kort) overleg. Wij delen graag onze tips met u voor de perfecte koffiehoek op uw kantoor.


De centrale ontmoetingsplek van de werkvloer

Een koffiecorner is het visitekaartje van uw bedrijf: dit is de plek waar u uw gasten ontvangt. Of uw bedrijf nu groot of klein is, een leuke koffiecorner is waardevol voor ieder bedrijf. Daarnaast is een koffiehoek een ideale ontmoetingsplek voor collega’s. Met een kopje koffie binnen handbereik wordt het werkoverleg nog aangenamer.

Welke koffiecorner past bij mijn bedrijf?

Het samenstellen van een koffiehoek kan op veel verschillende manieren. U maakt hem zo uitgebreid als u wilt: ieder bedrijf heeft tenslotte haar eigen behoeften en wensen. Om te bepalen hoe hij eruit komt te zien, kunt u rekening houden met de volgende factoren:

1. Grootte van uw bedrijf 

Het aantal werknemers dat gebruik moet maken van de koffiecorner is bepalend voor de omvang van de koffiehoek. Natuurlijk wilt u dat er voldoende zit- en staplekken beschikbaar zijn. Ook bepaalt de grootte van het bedrijf de hoeveelheid koffiemachines die nodig zijn. Ook hiervoor moet er voldoende ruimte zijn.

2. Soort koffiemachine

Gaat u voor snelheid en efficiëntie? Of kiest u voor luxe en mag het zetten van een kop koffie wat meer tijd kosten? De functies die uw koffiemachine moet hebben, is bepalend voor het soort koffiemachine dat u kiest.

3. Koffievariaties

Van welke koffiesoorten wilt u uw gasten of medewerkers laten genieten? De soorten koffie die u schenkt, zijn medebepalend voor de inrichting van uw koffiehoek. Kiest u voor de standaard variaties zoals de lungo en de cappuccino. Of wilt u uw medewerkers en gasten ook kunnen laten genieten van bijvoorbeeld een latte macchiato.


4. Het juiste glaswerk

Daarnaast kunt u de soorten koffie ook afstemmen op het servies. Drinken uw medewerkers bijvoorbeeld graag een latte macchiato? Dan kunt u hier mooie latte macchiato glazen voor gebruiken. Daarnaast kunt u natuurlijk ook kiezen voor kartonnen koffie- en theebekers.

 
5. Aankleding en inrichting koffiecorner 

Voor de aankleding kunt u kiezen voor het plaatsen van een onderzetmeubel dat past bij de koffiemachine. Het gebruik van passende meubels zorgt voor de perfecte uitstraling van uw kantoor. Ook moet u nadenken over eventuele accessoires die u wilt gebruiken. Met bijvoorbeeld een dispenser of bekerorganiser  houdt u de koffiehoek netjes en biedt u uw collega’s net dat beetje extra.

 "Een leuke koffiecorner is waardevol voor ieder bedrijf."


Waar plaats ik de koffiecorner?

De koffiehoek komt het meeste tot zijn recht op een centrale plaats op de werkvloer.  Hij moet goed bereikbaar zijn en uitnodigen tot een goed gesprek. Op de juiste locatie creëer je een open werkplek en een gastvrij ontvangst.


Tips & Tricks

Heeft u nog geen koffiehoek of wilt u tips ontvangen voor de beste inrichting? Download het ebook ‘Tips & Tricks voor uw ideale koffiecorner'. Deze tips zijn samengesteld door onze eigen koffie- en thee experts.