The Brew geeft studenten een koffiebreak en thuisgevoel

Jacobs Douwe Egberts Professional spreekt met Joëlle van ’t Wout, ‎contractmanager Facilitaire Zaken bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), over The Brew is het nieuwe koffiecafé van Douwe Egberts.

 

Studenten houden van ‘terrasjes pakken’ – je hoort het ze zeggen. Dat kan nu ook gewoon in de centrale hal van onze Nijmeegse campus. The Brew is het nieuwe koffiecafé van Douwe Egberts waar ze écht even kunnen ontsnappen aan het leslokaal. Voor de deur vind je gezellige picknicktafels en andere knusse zithoekjes. Een soort pleintje. Binnen voelt het net zo relaxt, stoer en sfeervol.

Uitstraling

"De koffiebar die er voorheen zat, miste deze uitstraling." stelt Joëlle. "Toen onze cateraar en Douwe Egberts samen dit nieuwe concept introduceerden, waren we snel overtuigd. The Brew is volledig afgestemd op studenten. Qua assortiment, uitstraling en inrichting. De ultieme mix van studeren en ontspannen, met een heerlijke espresso, cappuccino of latte macchiato erbij."

Thuis

"Als hogeschool vinden we het belangrijk dat alle studenten zich bij ons thuis voelen. En dat er veel menselijk contact is. Hoe The Brew daaraan bijdraagt?" Joëlle wijst om haar heen. "Kijk maar om je heen: ze maken een praatje met onze vaste barista Karlijn, halen herinneringen op of helpen elkaar met studeren. Ook spreken ze hier af met hun studieloopbaanadviseur. Met een lekkere kop koffie of thee op tafel voelen studenten zich meer op hun gemak en worden gesprekken over de toekomst ineens een stuk minder zwaar."

‘Ik heb zwarte koffie leren drinken van mijn oma. Die
grapte weleens: drink niet te veel, anders krijg je
rood haar! Daar moeten mijn studiegenoten erg om
lachen.’

Lea Jansen, student aan de HAN

Dat thuisgevoel is ook te danken aan het speelse interieur, net als in een studentenhuis. Veel verschillende houtsoorten en flink wat groen. Joëlle wijst naar de de bar. "Zie je het menu hangen? Dat is een groot letterbord. En het retro behang achter de bar is gemaakt van oude reclameposters van Douwe Egberts, gedrukt op vloeipapier. Dat gebruikten leerlingen vroeger om hun vulpen op uit te vloeien." Die knipogen zorgen direct voor extra interactie.

Pauze

Vooral in de pauzes is het hier heerlijk druk. Tijdens tussenuren komen studenten, docenten en andere medewerkers even opladen, bijkletsen of werken. Overal zitten stopcontacten, dus laptops kunnen probleemloos blijven draaien. "Mijn koffie- of theemoment? Daar hoort een muffin of stukje chocola bij. En een collega. Vaak spreken we een tijdstip af en dan lopen we automatisch hierheen."

Advies

"Douwe Egberts heeft ons geadviseerd over het aanbod en dat past perfect bij de jongeren. Vooral de ijskoffies blijken populair." Naast de ruime keuze in kwaliteitskoffie, had de hogeschool zelf één wens: een biertap. "Om te proosten na een diploma-uitreiking bijvoorbeeld, of tijdens de introweek. Voor de student gedenkwaardige momenten. Douwe Egberts heeft hierover meegedacht en de bouwtekening aangepast. Die flexibiliteit is voor ons extreem waardevol."

Op 4 september 2017 is The Brew officieel geopend, en de reacties zijn lovend. "The Brew brengt precies de ongedwongen sfeer mee waar onze studenten behoefte aan hebben. Ik hoorde zelfs een meisje roepen dat het helemaal niet voelt alsof ze op school zit. Dat is precies wat we wilden horen!"

Opstap naar meer

JDE Professional ziet The Brew als een opstap naar nieuwe initiatieven in onderwijsinstellingen. "We zien steeds meer koffiebars of vergelijkbare voorzieningen op en rondom campussen, maar wij denken met The Brew precies de juiste sfeer en voorzieningen te hebben waar studenten en medewerkers zich prettig bij voelen", zegt Sander van der Linden, Marketing Director Jacobs Douwe Egberts Professional Benelux. "Koffie en thee kan gezien worden als een moment om contact te maken met elkaar. In de aankleding van The Brew verwijzen we bovendien sterk naar onze Nederlandse roots, onder andere met originele reclameposters. Zo creëren we een fijne, warme, sociale sfeer".

Mis niets: meld u aan voor onze nieuwsbrief

Lees hier ons privacy statement