Een heerlijk kopje koffie mét Unieke koffie-ervaring in hartje Eindhoven

Jacobs Douwe Egberts Professional spreekt met Mike Simons, directeur operations Debuut, over De Vooruitgang.

Van dagjesmensen en shoppers tot kantoorlieden, iedereen komt hier in De Vooruitgang om bij te komen en lekker te kletsen. En of ze dat nou op ons terras of binnen doen, een lekker kopje koffie mag daarbij niet ontbreken. We willen zo goed mogelijk voldoen aan de wensen van onze gasten. Daarom sparren we regelmatig met Douwe Egberts: zij helpen ons met al hun kennis en ervaring op koffiegebied, wij adviseren hen over trends die wij zien. Zo maken we elkaar beter.

In al onze zaken staat één ding voorop: gastvrijheid. Gasten moeten vertrekken met een glimlach. Daar zorgen we voor met een simpel principe: proces < stijl < hart. Het proces is gewoon een kopje koffie neerzetten. Maak je oogcontact met de gast en lach je vriendelijk, dan noemen we dat stijl. Serveren met je hart betekent dat je écht interesse toont in je gast. Komt een stel dames binnen met kledingtassen, dan vraag je: ‘Lekker geshopt, dames? Kom maar lekker zitten, ik breng jullie een heerlijke cappuccino.’ Dát is wat we willen.

‘Bij ons thuis draait koffie en thee vooral om beleving:
lekker natafelen, uitbuiken, kletsen. Geen haast,
alle tijd van de wereld. Dat gevoel krijg ik hier ook.’

Esmée Rijsdijk – gast bij De Vooruitgang

Beleving

We zeggen ook wel dat we geen koffie verkopen, maar beleving. Natuurlijk, de koffie moet goed zijn. En dat is ‘ie: heerlijk, vol en sterk. Maar tegenwoordig moet je meer bieden. Zo vind ik dat je cappuccino’s mooi schuim moeten hebben, anders hadden veel mensen ‘m gewoon thuis kunnen maken. Door dat stapje extra blijven gasten terugkomen. Door de samenwerking met Douwe Egberts kunnen we dat stapje altijd blijven zetten, in al onze concepten.

‘Cappuccino drink ik alleen als ik lekker klets met vriendinnen, en dan moet ‘ie goed zijn. Een mooi schuimfiguurtje is voor mij belangrijker dan de smaak, en deze cappuccino vind ik heerlijk.’ – gast bij De Vooruitgang