De perfecte barista koffiemachine

De beste koffie-ervaring heb je toch wel in een horecagelegenheid waar de barista uitgebreid koffie zet met een piston machine. De barista heeft namelijk de volledige controle over de smaak van de koffie, door zelf aan de knoppen te draaien. Barista koffiemachines zijn niet alleen geschikt voor grote horecagelegenheden, er zijn ook kleinere machines beschikbaar voor bijvoorbeeld een kantoor of kantine.

Wil je meer weten of een barista koffiemachine bestellen? Onze koffie-experts helpen je graag verder.

Vraag advies aan

Waarom kiezen voor een barista machine?

In de horeca wordt veel gebruik gemaakt van halfautomatische koffiemachines. Hiermee heeft de barista volledige controle over het zetproces van de koffie. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van de perfecte melkschuimlaag met behulp van een ingebouwde boiler. Zo voorzie je jouw gasten van de perfecte cappuccino of latte macchiato. Met een manuele espressomachine ben je als barista helemaal vrij om je gasten een uniek kopje koffie te schenken. Een barista koffiezetapparaat is voor alle liefhebbers, dus ook voor de barista’s die op kantoor werken.

Wat is een Barista?

Een barista is een echte koffiespecialist die met een uitgebreide kennis, het perfecte kopje koffie serveert. Het woord barista is Italiaans voor barkeeper. In Italië is een barista iemand die allerlei drankjes serveert, maar hier gebruiken we het dus als benaming voor professionele koffie-experts. Een echte barista heeft onder andere kennis over de verschillende koffiesoorten, het brandingsproces, het onderhoud van een espressomachine en natuurlijk hoe je de lekkerste koffies zet.

Benieuwd naar alle koffiesoorten voor op jouw koffiekaart?

Bekijk alle koffiesoorten

Zelf barista koffie maken? 

Met een barista koffiemachine kun je alle koffiesoorten maken die je wenst. Wij helpen je graag met inspiratie voor nieuwe recepten. Bekijk hier onze pagina voor heerlijke, vernieuwende koffierecepten:

Ben je op zoek naar een barista koffiemachine?

Met een barista koffiemachine of piston machine geef je een unieke koffie-ervaring aan jouw medewerkers of gasten. De keuze voor de juiste machine hangt onder andere af van het aantal medewerkers dat koffie drinkt op kantoor elke dag, of het aantal gasten dat je koffie wilt serveren uit de machine.

JDE Professional biedt diverse piston machines voor op uw kantoor of in jouw grootschalige horecazaak. Vraag vrijblijvend advies aan via het contactformulier onderaan deze pagina en wij nemen contact met je op.

Wil je een barista koffiemachine kopen?

Op onze koffieautomaten pagina vind je een volledig overzicht van al onze machines. Wil je samen met jouw collega’s onze koffiemachines eerst testen? Kom dan langs in ons Experience Center. Hier test je geheel gratis onze koffiemachines en ontvang je vrijblijvend advies van ons. Het is ook mogelijk om direct in contact te komen met een van onze adviseurs.

 

Vraag vrijblijvend advies aan

Wij nemen binnen één werkdag vrijblijvend contact met je op