Op het kantoor

De afgelopen twee maanden hebben we verbinding tussen collega’s, gasten of bezoekers moeten missen. Gelukkig komt het moment van samen koffiedrinken weer in het vizier en vanuit JDE is het één van onze prioriteiten om je te helpen met de voorbereidingen van de herstart in het ‘nieuwe normaal’. We doen het tenslotte met elkaar.

Hieronder enkele tips om te zorgen dat je straks met je collega’s of gasten op een veilige manier een kop koffie kan drinken.

Tips om je kantoor klaar te maken voor de 1,5 meter samenleving

icon-1.png Opstarten van je koffiemachine

Bekijk onze tips voor het opstarten van je koffiemachine, dit voorkomt storingen. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder.

 

icon-2.png Bestel op tijd je ingrediënten

Bestel op tijd je ingrediënten volgens het normale bestelproces. Door drukte bij onze leveringspartners kan een bestelling via onze webshop of telefonisch langer duren dan je van ons gewend bent. Controleer voor gebruik ook de houdbaarheidsdatum van je voorraad ingrediënten.

 

 

icon-3.png Voorbereidingen voor de herstart:

In aanloop naar de herstart van je bedrijfsactiviteiten kun je alvast enkele voorbereidingen treffen om straks je koffiecorner op een veilig manier in gebruik te kunnen nemen. Hieronder staan enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat gebruikers straks op een veilige manier gebruik kunnen maken van de koffie voorziening:

 1. Richt jouw koffiecorner in zodat de anderhalve meter afstand geborgd kan worden. Dit kun je doen door bijvoorbeeld het plaatsen van vloerstickers om de anderhalve meter, zodat collega’s die aan het wachten zijn veilige afstand kunnen houden.
 2. Zorg dat de veiligheid van gebruikers geborgd is op punten waar er meerdere koffiemachines naast elkaar staan en de anderhalve meter afstand lastig te waarborgen is. Dit kun je doen door middel van het plaatsen van een plexiglas scherm tussen beide koffiemachines.
 3. Maak een aparte plek voor het desinfecteren of wassen van de handen. Dit zorgt voor minder lange wachtrijen bij de koffiemachine zelf.
 4. Plaats de afvalcontainer buiten de routing van en naar de koffiemachine, om zo de anderhalve meter afstand te waarborgen en filevorming rondom de koffiemachine te voorkomen.
 5. Het advies van JDE is om tijdelijk roerstaafjes niet te gebruiken.

 

icon-4.png Duidelijke communicatie


Om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan het hygiëneprotocol houdt, is duidelijke communicatie cruciaal. Hang in de koffiecorner een puntsgewijze instructie op om het koffie drinken zo veilig mogelijk te maken. Om je opweg te helpen hebben wij communicatiemateriaal ontwikkelt voor in de koffiecorner om veilig een kopje koffie te kunnen drinken.

Klik hier en hier voor downloaden van het hygiëneprotocol voor gebruikers

icon-5.png Routing

Denk goed na over de routing richting en vanaf de koffiecorner. Met een duidelijke routing die wordt aangegeven op de grond, bijvoorbeeld door middel van pijlen, kun je ervoor zorgen dat medewerkers niet onnodig met elkaar in contact komen. Zorg dat er eenrichtingsverkeer is waar mogelijk. Geef duidelijk aan waar de rij begint en zorg dat iedereen na het koffie halen aan de andere kant weer terugloopt. Vloerstickers met 1,5 meter afstand ertussen kunnen vervolgens helpen om de afstand tussen wachtenden in de rij te waarborgen.

'Live' met 1,5 meter

Hygiëneprotocol voor gebruikers

 

Om veilig met elkaar te blijven genieten van een kop koffie of thee hebben we de belangrijkste maatregelen uitgewerkt. Voor de veiligheid van jou en jouw collega’s wordt geadviseerd de onderstaande tips toe te passen op jouw locatie:

 • Houd minimaal anderhalve meter afstand van andere gebruikers bij de koffiemachine.
 • Spreid het halen van koffie gedurende de dag om zo iedereen de gelegenheid te geven van koffie of thee te kunnen genieten.
 • Haal enkel voor jezelf een kopje koffie of thee en neem je vers gezette koffie of thee direct mee naar jouw werkplek.
 • Was je handen 40 seconden met zeep of gebruik een desinfectie-foam, -doekje voordat je de koffiemachine bedient. Je kunt hier de handenwasinstructies van het RIVM lezen.
 • Wanneer je zelf melk en/of suiker aan je consumptie wilt toevoegen doe deze dan eerst in je beker en tap vervolgens je consumptie. Hierdoor wordt het toegevoegde ingrediënt automatisch vermengd en is een roerstaafje niet nodig.
 • Het herbruiken van een koffiebeker is geen probleem mits je enkel voor jezelf koffie haalt.

icon-1.pngAnderhalve meter & hygiëneambassadeur.

Zorg dat in de koffiecorner de hygiëne regels altijd worden nageleefd. Eventueel kun je een manager benoemen die toeziet op naleving van de afspraken. Zo kun je samen met jouw collega's blijven genieten van een kop koffie of thee.

 

icon-2.png Koffie halen voor collega’s:

Het advies is alleen een kop koffie of thee voor jezelf te halen om zo hygiënisch mogelijk te blijven genieten van een kop koffie.

 

 

icon-3.png Hergebruiken bekers

Het hergebruiken van jouw koffiebeker is geen probleem, mits je zelf de koffie haalt.

icon-4.png Bijvullen & schoonmaken koffiemachine

Voor het bijvullen en schoonmaken van de koffiemachine is het advies:

 1. Was je handen 30 seconden met zeep of gebruik een desinfectie-foam, -doekje voordat je de koffiemachine bijvult of schoonmaakt. Je kunt hier de handenwasinstructies van het RIVM lezen.
 2. Voorkom aanraking van het ingrediënt door direct vanuit de verpakking het product in de ingrediëntcontainer te vullen.
 3. Reinig het bedienpaneel van de koffiemachine vaker dan gebruikelijk.

Meer informatie?